donderdag 4 mei 2017

Oud-minister Jamaloodin weigert mee te werken aan uitlevering door Venezuela aan Curaçao

Jamaloodin tracht onder verdenking valsheid in geschrifte uit te komen


George Jamaloodin, voormalig MFK-minister van Financiën, weigert mee te werken aan zijn uitlevering aan zijn geboorteland Curaçao en probeert onder de verdenking uit te komen van de zogeheten Passaat-strafonderzoek. Dit schrijf het Antilliaans Dagblad, zo bericht Paradise FM vandaag, donderdag 4 mei 2017.

Jamaloodin, die verdachte is in een reeks andere zaken, heeft onder de verdenking van ‘valsheid in geschrifte’ als bewindsman uit te komen. Het gaat hier om het antedateren van een Ministeriële Beschikking met betrekking tot de invoering van de fiscale inkeerregeling.

Zijn advocaten wilden stopzetting van de zaak tegen hun cliënt omdat hij volgens hen zich niet schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit en ook is de zaak al weer van vijf tot zes jaar geleden.

De rechter-commissaris heeft besloten Jamaloodin niet ontvankelijk te verklaren en daarmee blijft hij verdachte in de zaak Passaat, alsmede in de andere strafonderzoeken.

Momenteel is Jamaloodin in Venezuela in handen van Interpol in afwachting van zijn uitlevering aan zijn geboorteland Curaçao.0 comments:

Een reactie plaatsen