maandag 22 mei 2017

Oud-president Panama Martinelli internationaal gezocht door Interpol

Martinelli verdacht van onderscheppen elektronische communicatie van tegenstanders


De internationale politie (Interpol) heeft een opsporingsbevel uitgevaardigd voor de voormalige Panamese president Ricardo Martinelli (2009-2014), zo meldt een politiebron aan het Spaanse persbureau EFE.

Commissaris Marcos Córdoba van het Directoraat voor Justitieel Onderzoek (DIJ) van Panama, van zijn kant, bevestigt vandaag, maandag 22 mei 2017, tegenover Telemetro.com, dat 'het juist is, dat de code rood waarschuwing al is goedgekeurd en dat communicatie nu alleen verloopt via het Panamese ministerie van Buitenlandse Zaken'.


Cordoba verwees naar het ministerie van Buitenlandse Zaken voor details over de melding, maar vooralsnog hebben ze alleen gezegd, dat ze wachten op Interpol om zijn werk te doen.


Martinelli, die een dozijn beschuldigingen van corruptie achter zijn naam heeft staan, verblijft sinds januari 2015 in de Verenigde Staten. En het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in september zijn uitlevering gevraagd, omdat hij wordt verdacht van het onderscheppen van elektronische communicatie naar tegenstanders, civiele leiders, journalisten en zakenlieden.

(Red. De Surinaamse Krant/EFE/Twitter/Telemetro)

0 comments:

Een reactie plaatsen