dinsdag 16 mei 2017

Oudere man mishandeld tijdens eendjes voeren in Capelle aan den IJssel

Man (69) wil kleindochter beschermen tegen grote hond en wordt door eigenaar mishandeld


De 69-jarige Iwan Zinhagel, die afgelopen zondag met zijn 2-jarige kleindochter eendjes ging voeren in Capelle aan den IJssel, is mishandeld door een man met een hond. Grootvader Iwan zag die dag een grote hond op hem en zijn kleindochter Scarlett af komen lopen. Omdat hij bang was dat die zijn kleindochter  iets zou aandoen, vroeg hij de eigenaar van het dier om zijn hond aan te lijnen. 

Maar, na een woordenwisseling werd hij minstens vijf keer met de hondenriem door de man mishandeld.

Dochter Charita, die in de buurt woont, zet alles op alles om erachter te komen wie dit op zijn geweten heeft. 'Dit is schrijnend. Fysiek geweld is nooit te rechtvaardigen. Daarom heb ik ook een oproep op Facebook gezet', zegt ze vandaag, dinsdag 16 mei 2017, in de Telegraaf.

In haar bericht beschrijft ze de man in kwestie en vraagt ze om tips:

Het is op zondag 14 mei 2017, omstreeks 18.30 gebeurd, wijk Oosterflank op het randje Capelle, ter hoogte van de tennisvelden. Betreft een (blanke)/wit/Hollandse man, ongeveer 45-55 jaar, +/-1.80m, draagt bril, droeg spijkerbroek, donkerblond/ grijs (kort of in staart) haar met snor, betrof een grote witte hond.

Hieronder haar Facebook bericht gevolgd door een oproep van vandaag van de politie:https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/16/07-politie-zoekt-getuigen-van-mishandeling-capelle.html

Politie zoekt getuigen van mishandeling Capelle

Laatste update:
Capelle aan den IJssel - De politie zoekt getuigen van een mishandeling die op zondag 14 mei aan de Capelle aan den IJssel plaatsvond. Een 69-jarige Rotterdammer liep behoorlijk hoofdletsel op. Zijn 2-jarige kleinkind zag het allemaal gebeuren.
Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD
Rond 18.30 uur maakte de man met zijn kleindochter een wandelingetje om de eendjes te voeren bij het water bij Tennisclub Capelle aan de Capelseweg. Toen de grootvader en zijn kleindochter een man met een niet-aangelijnde hond tegenkwamen, vroeg de opa de man of hij zijn hond wilde aanlijnen of bij zich wilde houden. Dat vond de hondenuitlater kennelijk niet nodig, waarop een woordenwisseling tussen beiden ontstond. Het bleef daar niet bij, want de man met de hond begon er vervolgens op los te slaan. Het slachtoffer liep door de klappen flinke verwondingen aan zijn hoofd op en moest naar het ziekenhuis. De man met een hond ging er vandoor.
Signalement
De dader was een blanke man van 45-55 jaar. Hij was zo’n 1.80m lang, droeg een spijkerbroek, had donkerblond/grijs haar (kort of in staart) en had een snor en een bril. Hij had een grote witte hond bij zich, het ras is onbekend.
Politie zoekt getuigen
De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Wie de mishandeling heeft zien gebeuren of de dader denkt te (her)kennen, wordt gevraagd contact met de politie te leggen. Belt u naar 0900-8844 en vraag naar basisteam IJsselland van de politie-eenheid Rotterdam. Anoniem belt u naar 0800-7000.

0 comments:

Een reactie plaatsen