woensdag 17 mei 2017

Overheid gaat door met verstrekken gratis voedselpakket aan sociaal zwakkere gezinnen

'Vooral opvanghuizen en andere hulpbehoevenden vragen naar de voedselpakketten'


Sociaal zwakkere gezinnen zullen weer maandelijks een gratis voedselpakket van de overheid krijgen. Evaluatie van het project heeft de voortgaande behoefte aangetoond. 'Vooral opvanghuizen en andere hulpbehoevenden vragen naar de voedselpakketten en wij willen ze tegemoetkomen', zegt Jerrol Renfurm, waarnemend directeur van het ministerie Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). 

Het ministerie zal binnenkort een openbare aanbesteding houden voor het leveren van voedselpakketten en heeft daarvoor een oproep in de kranten geplaatst, zo bericht de Ware Tijd vandaag, woensdag 17 mei 2017.

Het leger was eerder betrokkenen bij het project. Militairen hebben toen voedselpakketten verduisterd. 'Er zijn dingen fout gegaan en wij proberen herhaling te voorkomen', motiveert Renfurm de redenen van de openbare aanbesteding.

Wanneer het project zal herstarten is niet bekend. In december zijn er voor het laatst voedselpakketten uitgereikt.

'Als we de openbare aanbesteding in kaart hebben gebracht en weten hoe de registratie eruit zal zien, zullen we een dag of maand kiezen wanneer we zullen beginnen', zegt de waarnemend directeur. 

SoZaVo-minister Cristien Polak zei in februari in De Nationale Assemblee, dat er van december 2015 tot en met december vorig jaar 487.000 voedselpakketten zijn verstrekt. Evaluatie zou moeten uitwijzen of het project moet doorgaan. Toen het begon, was het de bedoeling dat alleen de allerarmsten in aanmerking zouden komen en daarop zouden de wijkhoofden moeten letten. Zij en de veldwerkers moesten de aanvraag toetsen om te beslissen of de verzoeker in aanmerking komt. Er kunnen indien nodig uitzonderingen op de regel gemaakt worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen