woensdag 31 mei 2017

Overheidsinformatie voortaan centraal via zogenoemd Nationaal Informatie Instituut

Nationaal Informatie Instituut doorgeefluik info van ministeries


Alle voorlichtingsafdelingen van ministeries, zullen vanuit hun respectievelijke vakministerie opereren om daarna gecentraliseerd de informatie via het Nationaal Informatie Instituut (NII) aan belanghebbenden door te spelen. Deze werkwijze is onderdeel van het strategisch plan van het NII, zo laat dit zogenoemd instituut dinsdag 30 mei 2017 via een persbericht weten.

Het NII zal door televisie- en radioproducties het beleid van de overheid vertalen naar de gemeenschap.

NII-directeur Clifton Limburg geeft aan dat het om een nieuwe, lerende organisatie gaat. Overheidsvoorlichters, vertegenwoordigers van staatsmedia en mediadeskundigen hebben met het Kennis Expertise Centrum (KES) als facilitator, in twee werksessies de visie, missie en de strategische doelen van het NII besproken.

Wat een informatie....­čśé

Limburg wijst erop, dat het belangrijk is dat alle actoren het eens zijn over de doelen en hoe deze samen bereikt kunnen worden. 'Het traject dat nu gestart is met de voorlichters, zal overheids- en regeringsinformatie vanuit verschillende invalshoeken aanbieden.'

De Nationale Voorlichtingsdienst zal opgaan in dit nieuwe instituut. Het NII zal als centraal orgaan van de overheid belast met het richting geven, co├Ârdineren en communiceren van de overheidsinformatie, naast de televisie- en radioproducties, ook social media producties maken over relevante onderwerpen. 

Met lezingen en seminars is er in het beleid van het instituut ook een rol weggelegd voor de doelgroepen die van gedachten wensen te wisselen over maatschappelijke onderwerpen.

0 comments:

Een reactie plaatsen