woensdag 24 mei 2017

Overheidsziekenhuizen nog niet in staat koopkrachtversterking van Srd 375 te voldoen

Minister Pengel van Volksgezondheid: 'Gezocht wordt naar additionele middelen' Directies van overheidsziekenhuizen hebben hun personeel gevraagd nog wat geduld te hebben voor de koopkrachtversterking van Srd 375 per maand die is toegezegd aan landsdienaren en met hen gelijkgestelden. De additionele middelen ter uitbetaling van deze extra personeelskosten moeten door het ministerie van Volksgezondheid ter beschikking worden gesteld. 

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft de overheidsziekenhuizen per brief meegedeeld, dat naar additionele middelen worden gezocht om verpleegkundigen en overig ziekenhuispersoneel tegemoet te komen. De minister woont woont overigens deze dagen de algemene vergadering bij van de Wereldgezondheidsorganisatie in Genève.

De directie van Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft het personeel meegedeeld in een circulaire zich sterk te maken de uitbetaling eind mei te doen plaatsvinden.

's Lands Hospitaal heeft niet aangegeven wanneer de koopkrachtversterking zal worden uitbetaald (zie bovenaan). De Srd 375 gaat per april in tot en geldt tot eind juni. In juli ontvangen landsdienaren vakantiegeld. In augustus tot en met december wordt het bedrag verhoogd naar Srd 500.

0 comments:

Een reactie plaatsen