dinsdag 23 mei 2017

Pertjajah Luhur (PL) wil collectief Kort Geding tegen overheid in kwestie Basiszorgverzekering

'En juist nu iedereen het moeilijk heeft, worden de basiszorgkaarten ingetrokken'


De Pertjajah Luhur (PL) wil collectief een Kort Geding aanspannen tegen de overheid om mensen die afgewezen zijn voor de Basiszorgverzekering alsnog in aanmerking te laten komen hiervoor. De partij zegt veel klachten van burgers te hebben ontvangen over het afwijzen van aanvragen door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. 

Sommige seniore burgers hebben te horen gekregen dat zij moeten wachten. 'Niet iedereen kan wachten, vooral ouderen niet. Zij hebben dringend medische hulp nodig', aldus PL-voorzitter Paul Somohardjo. zo schrijft Starnieuws. Daarom heeft de partijleiding besloten landelijk alle klachten te verzamelen. Burgers kunnen zich daarvoor melden bij elk PL-centrum in stad en district.

Komen er meer dan honderd klachten binnen, dan zal de partij collectief een Kort Geding aanspannen tegen te overheid. 'We zijn nu bezig met onze juristen om na te gaan hoe deze zaak aan te pakken', laat Somohardjo weten.

Zijn Assembleelid Ingrid Karta-Bink en enkele andere collega's hebben vorige week in De Nationale Assemblee vragen gesteld over deze kwestie. Mensen die voor verlenging gaan, krijgen te horen dat hun kaart niet verlengd zal worden. Karta-Bink wees er op, dat de basiszorgverzekering wettelijk is vastgelegd, waar personen van 0-16 jaar en 60+'ers recht op hebben en de Staat de premiebetaling voor haar rekening neemt. En juist nu iedereen het moeilijk heeft, worden de basiszorgkaarten ingetrokken, stelde Bink.

0 comments:

Een reactie plaatsen