zondag 21 mei 2017

Politieke partijen VHP, NPS, ABOP en PL zijn in grote getale opgekomen bij protestmanifestatie

Santokhi (VHP): 'Give our country back, wij willen ons Suriname terug'

(Bron foto's: Sandro Alberga/Facebook)
'Een slechte leider zorgt alleen voor zichzelf en zijn vrienden en heeft niets te maken wanneer jullie pinaren'


De protestmanifestatie van de gezamenlijke politieke partijen en andere organisaties is om drie uur zaterdagmiddag 20 mei 2017 begonnen in Grun Dyari - het NPS-partijcentrum - met het volkslied en woorden van geestelijken. 

De vergaderzaal en het terrein van de NPS waren, aldus Starnieuws, goed gevuld terwijl er ook mensen buiten stond. Aan het noemen van een aantal waagt Starnieuws zich niet. De groep 'Wij Zijn Moe' vindt dat de regering naar huis moet, terwijl de oppositionele partijen het hebben over ombuiging van het beleid.

Activist Curtis Hofwijks zegt niet te geloven in beleidsombuiging. De regering moet naar huis er is geen andere optie. De politieke partijen VHP, NPS, ABOP en PL zijn in grote getale opgekomen. Ook Carl Breeveld van DOE is van de partij.

Na de geestelijke leiders volgden toespraken van jongeren en de politieke leiders.

 

'Als u echt van het volk houdt president, pak de armoede aan, pak de criminaliteit aan, pak de corruptie aan, pak de gezondheidssector aan, herstel de economie, kom met beter bestuur en beleid. En als u dat niet kan president, give our country back. Wij willen ons Suriname terug.' Dit zei VHP-leider Chandrikapersad Santokhi.

Hij voerde aan, dat de macht bij het volk is en dat de regering dient te luisteren. Santokhi zei dat hij net als iedereen die is komen protesteren 'deze ellendige crisis, waar deze regering ons in heeft gestort, totaal beu is. Dit is al de derde keer dat dit ons overkomt, en dat moeizaam opgebouwde pensioenen en spaargelden verdampt zijn. Dies no kan, wij willen ons Suriname terug. Dit is niet het Suriname dat wij verdienen. Daartegen protesteren wij', betoogde hij.


De VHP-voorzitter stelde, dat de crisis vraagt om goed leiderschap. 'Een slechte leider zorgt alleen voor zichzelf en zijn vrienden en heeft niets te maken wanneer jullie pinaren, maar een goede leider zorgt voor het hele volk.'

Hij merkte op, dat er geen tijd is voor spelletjes. De tijd van smoesjes is voorbij. 'Ik sta hier als politieke leider om te zeggen, volk van Suriname er is nog hoop voor de toekomst. De tijd om weg te lopen voor je verantwoordelijkheid en telkens een andere de schuld te geven voor je eigen falen, en A no mie, na wereldcrisis is laf, is slecht leiderschap Hoe vaak is de president in De Nationale Assemblee gekomen om zijn verantwoordelijkheid te nemen en serieus te praten over de problemen? Dit jaar maar één keer.'

De rode draad van de toespraak van de voorzitter van de VHP was, dat de president het land terug moet geven aan het volk als hij niet in staat is de armoede te stoppen. Hij kan de armoede niet toeschrijven aan de vermeende wereldcrisis, aldus Santokhi. 'Het gaat om wanbeleid, incompetentie, mismanagement en onbeschaamde corruptie. Dát is de echte verklaring van de situatie waarin het land is beland. Ons land wordt slecht bestuurd. De regering heeft er de grootse puinhoop van gemaakt. En het ergste is dat er is geen beleid is om het land uit de crisis te halen.'

Santokhi bleef erop hameren, dat de president het land terug moet geven aan het volk.

0 comments:

Een reactie plaatsen