maandag 15 mei 2017

President Bouterse dinsdag 16 mei in Assemblee met informatie over economische en financiële situatie.

Bouterse gaat ook in op de kwestie Suralco/Alcoa


President Desi Bouterse zal tijdens een openbare vergadering van De Nationale Assemblee morgen, dinsdag 16 mei 2017, informatie verschaffen over de economische en financiële situatie. Er zullen ook maatregelen die daarmee verband houden worden besproken. De openbare vergadering begint om half een, aldus Starnieuws.

De Nationale Assemblee dringt al enige tijd aan op een vergadering waarin de president vooral ingaat op de stand van zaken rond Suralco/Alcoa.

Tijdens de vergadering van donderdag heeft Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons aan vicepresident Ashwin Adhin meegedeeld, dat de informatie dringend gegeven moet worden aan het college. Adhin deelde mee, dat Bouterse persoonlijk in zal gaan op de kwestie Suralco/Alcoa. De Nationale Assemblee vindt dat de Brokopondo-overeenkomst, die een wet is, moet worden gewijzigd. Hierdoor is het mogelijk om de overeenkomst te beëindigen, aangezien Suralco/Alcoa geen bauxiet meer ontgint en verwerkt. Toch wordt er nog steeds betaald voor stroom uit het Afobaka Stuwmeer. Er wordt zelfs extra stroom getrokken uit het stuwmeer, was de kritiek van Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP).

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën legde uit, dat het een besparing van 1,5 miljoen Amerikaanse dollar oplevert door extra stroom te trekken in plaats van energie op te wekken via machines van de Energie Bedrijven Suriname.

0 comments:

Een reactie plaatsen