zondag 21 mei 2017

President Bouterse heeft Ontwerpwet 'Vaststelling Ontwikkelingsplan voor de periode 2017-2021' ingediend bij Assemblee

In Ontwikkelingsplan wordt in algemene lijnen het ontwikkelingsbeleid aangegeven


President Desi Bouterse heeft de Ontwerpwet 'Vaststelling Ontwikkelingsplan voor de periode 2017-2021' ingediend bij De Nationale Assemblee. De ontwerpbegroting van 2017 kon niet worden behandeld, omdat het Ontwikkelingsplan, dat bij wet wordt voorgeschreven, nog niet was ingediend, aldus Starnieuws vandaag, zondag 21 mei 2017.

Het heeft veel voeten in de aarde gekost voordat de regering het Ontwikkelingsplan kon presenteren. De ontwerpbegroting werd op 29 september 2016 aangeboden aan De Nationale Assemblee. In artikel 40 van de Grondwet is bepaald dat een Ontwikkelingsplan, gericht op de bevordering van de sociaaleconomische ontwikkeling naar een sociaal rechtvaardige samenleving, bij wet e dient te worden vastgesteld.

De president stelt, dat het in het Ontwikkelingsplan in algemene lijnen het ontwikkelingsbeleid wordt aangegeven, waarlangs een ommekeer zal worden bewerkstelligd in de niet-rooskleurige, maar zeker niet uitzichtloze financieel-economische situatie waarin het land zich bevindt.

Het gaat om een integraal plan van crisisbestrijding, van herstel en van sociaaleconomische groei, met het nodige realisme en met een gezonde en vervulbare hoop voor de toekomst, zegt Bouterse.

0 comments:

Een reactie plaatsen