maandag 15 mei 2017

Regen en intimidaties zorgen voor magere opkomst protestmanifestatie Nieuw-Nickerie

Vakbondsleider Berenstein niet bezorgd over de opkomst

'Dit is maar het begin, in Nickerie werd een zaadje gepland'


De opkomst van de protestmanifestatie die door C-47, onderwijsbonden BvL-ALS, PWO, FAL, BPMO, AKMOS en het Burgercollectief zaterdag 13 mei 2017 gehouden werd in Nickerie was gering (zie foto - Bron: Maisha Neus/Facebook). Nog geen 150 personen hebben waren aanwezig, aldus Starnieuws. De organisatie zei, dat de lage opkomst komt door de regen en intimidaties. 

Vakbondsleider Robby Berenstein zei zich niet bezorgd te maken om de opkomst. Dit is volgens hem maar het begin. In Nieuw-Nickerie werd een zaadje gepland, merkte hij op. Het lag de bedoeling van de organisatoren om een grote massa op de been te brengen, waarmee aan de regering in Paramaribo een signaal zou worden gegeven.

De mensen werden toegesproken door vertegenwoordigers van verschillende organisaties. Zij riepen de Nickerianen op om zich niet te laten intimideren. Volgens hen is de situatie van velen uitzichtloos. De mensen verarmen en kunnen de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen. De leiders van de organisaties gaven flink af op de regering. Volgens hen is de regering niet in staat de armoede een halt toe te roepen. Er worden diverse drogredenen aangevoerd voor de crisissituatie waarin het land is terechtgekomen.

De eis van de organisaties blijft, dat de verhoogde brandstofprijzen teruggedraaid worden en de verarming van het volk wordt gestopt. Het Burgercollectief blijft erbij, dat de regering haar biezen moet pakken en naar huis moet gaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen