maandag 22 mei 2017

Regering Peru trekt opdracht aan consortium voor bouw vliegveld dichtbij Cusco in

Minister van Transport in Peru Martin Vizcarra dient zijn ontslag in


De overheid in Peru heeft de opdracht aan een consortium voor de bouw van een vliegveld dicht bij de stad Cusco ingetrokken vanwege zorgen over de financiering. De vliegveldorder, die een waarde had van $525 miljoen, was bedoeld om het transport van toeristen naar Machu Pichu, de toeristentrekpleister van Peru, te vergemakkelijken, zo melden vandaag, maandag 22 mei 2017, onder andere Reuters en nieuwswebsite Peru This Week.

Volgens de minister van Transport in Peru, Martin Vizcarra (zie foto- Bron: Facebook), die gelijk zijn aftreden aankondigde, kon het consortium de financiële zorgen die over het project bestonden niet wegnemen.

Peru heeft de intentie andere partijen te gaan benaderen om het vliegveld bij Cusco alsnog te bouwen.


Vizcarra zal echter aanblijven als vice-president. De gebeurtenissen volgden na een lange ondervraging door het Congres over het contract, aangezien de meerderheids oppositiepartij van de voormalige president Alberto Fujimori, Fuerza Popular, duidelijk maakte, dat zij de voorwaarden van het contract niet zouden accepteren, meldt El Comercio.

Het contract, dat sinds januari al voor onbepaalde tijd was opgeschort, had opgeblazen kosten en zou een zware rekening hebben gelaten voor de Peruaanse regering, maar het project was al zo lang vertraagd, dat het ministerie van Transport geen verdere heronderhandeling wenste.


Nu het geannuleerd is, is het moeilijk om te zeggen wanneer en hoe lang het zal duren om een ​​andere overeenkomst te sluiten. Volgens Nasdaq was het geannuleerde contract ondertekend met de zakelijke associatie Kuntur Wasi voor een bedrag van US $ 525 miljoen voor 40 jaar. Kuntur Wasi overweegt nu mogelijke juridische stappen.

El Comercio meldt ook, dat de burgers van Cuzco boos en ontsteld zijn door de beslissing en hebben demonstraties georganiseerd en stellen, dat de opzegging van het contract een verraad en een bespotting van hun regio is.

(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/El Comercio/Peru This Week/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen