maandag 15 mei 2017

Regering stelt 'Mediator Team' in om pijnpunten Politiebond te onderzoeken

Bestuur bond heeft het vertrouwen in de korpschef opgezegd


De regering zal een 'Mediator Team' instellen om zaken die door de Surinaamse Politiebond (SPB) zijn aangehaald over de korpsleiding, te onderzoeken. Het bestuur van de politiebond heeft het vertrouwen in de korpschef opgezegd. De SPB heeft besloten om de algemene ledenvergadering tot onbepaalde tijd uit te stellen. 

Minister Eugene van der San van Justitie en Politie heeft het besluit vandaag, maandag 15 mei 2017, meegedeeld aan de SPB, aldus Starnieuws.

Het bestuur heeft zijn leden op de hoogte gesteld van het resultaat. De regering verwacht dat uiterlijk eind van de maand het resultaat binnen moet zijn.

Het Mediator Team zal bestaan uit externe deskundigen.

Het bestuur van de bond zegt, dat uit financiële overwegingen het niet raadzaam is om woensdag de verdaagde vergadering te houden. Nadat het Mediator Team verslag heeft gedaan, zal de algemene ledenvergadering worden hervat. Het bestuur van de SPB zegt tegen zijn leden, dat er geen concessies gedaan zullen worden en het standpunt recht overeind blijft. De regering krijgt de ruimte om een objectief besluit te nemen.

0 comments:

Een reactie plaatsen