dinsdag 23 mei 2017

Regering-Trump bezuinigt fors op bestedingen in buitenland

Minder geld voor gezondheidsprogramma’s in de wereld, voedselhulp, internationale vredeshandhaving, beheersing klimaatverandering


Het begrotingsvoorstel van de regering-Trump zet fors het mes in de Amerikaanse bestedingen in het buitenland. Er komt veel minder geld beschikbaar voor gezondheidsprogramma’s in de wereld, voedselhulp, internationale vredeshandhaving, educatieve en culturele uitwisselingen en beheersing van de klimaatverandering. 

Dat blijkt uit documenten over het budgetplan die vandaag, dinsdag 23 mei 2017, zijn vrijgegeven (zie onderaan), aldus onder andere De Telegraaf.

De VS-bijdrage voor de verbetering van de mondiale gezondheid, waaronder inspanningen gericht op de bestrijding van hiv/aids, tuberculose en malaria, is met bijna een kwart teruggebracht tot ongeveer 5,8 miljard euro in 2018.

In de plannen van Trump staat bovendien een korting van 44 procent op fondsen voor internationale organisaties. Er wordt niet gespecificeerd welke dat zijn. De NAVO blijft bij de bezuiniging buiten schot.0 comments:

Een reactie plaatsen