vrijdag 26 mei 2017

'Regering verdient wel een pluimpje, omdat zij het land draaiende heeft weten te houden'

Misiekaba (NDP): 'NDP heeft mandaat gehad vanwege haar prestatie'


De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft in mei 2015 de verkiezingen gewonnen op basis van haar gevoerde beleid in 2010-2015. In 2015 heeft de partij op eigen kracht 26 van de 51 Assembleezetels in de wacht gesleept. Dit beweert NDP-fractieleider André Misiekaba vandaag, vrijdag 26 mei 2017, op de nieuwswebsite Suriname Herald. 

Ook zegt de NDP’er, dat het electoraat de partij de gelegenheid heeft gegeven, omdat zij in de eerste zittingsperiode haar best heeft gedaan. Er is in 2010 een aanvang gemaakt om de sociale nood van de gemeenschap op te lossen. De door de regering getroffen maatregelen moeten voor welvaart en welzijn van land en volk zorgen. Terwijl de regering hiermee bezig is geweest, heeft zij te maken gehad met een grote internationale druk, waarbij de prijzen van de grondstoffen waar onze economie op gestoeld is, helemaal terug zijn gevallen.

'De crisis die ons heeft getroffen, heeft gemaakt dat vele zaken die de regering verder zou moeten afronden, niet gedaan zijn. De Surinaamse economie draait sinds jaar en dag op goud en olie. Wat het voor ons heeft betekend, heeft iedereen gezien', zegt Misiekaba.

Ondanks deze grote schok heeft de regering Bouterse-Adhin het land draaiende weten te houden, aldus Misiekaba. Daarvoor verdient de regering volgens hem wel een pluimpje.

'Twee jaar na de verkiezingen kunnen we zeggen dat we niet op de plek zijn waar we moeten zijn, maar wij mogen niet ontevreden zijn', meent de NDP’er.

Wat de ontevredenheid betreft onder de gemeenschap, zegt de politicus dat de regering daar begrip voor heeft. Daarom, zo beweert de NDP'er, wordt er dag en nacht gewerkt om oplossingen te brengen voor de problemen, waar de burgers dagelijks mee te kampen hebben. 'We weten dat het moeilijk is en dat de burgers het moeilijk hebben. Daarvoor sluit de regering haar ogen niet', aldus Misiekaba.

0 comments:

Een reactie plaatsen