dinsdag 23 mei 2017

Sharman (VHP ziet liever dat post van algemeen directeur bij AZP intern wordt ingevuld

'Deze mensen kennen het bedrijf al van binnen en kunnen veel betere job doen dan iemand die nooit iets met de sector te maken heeft gehad'


Assembleelid Dew Sharman (VHP), lid van de vaste parlementaire commissie Volksgezondheid en arts, ziet liever dat de vacante post van algemeen directeur bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) intern wordt ingevuld. Marc Waaldijk zal zeer waarschijnlijk per 1 juni in dienst treden op deze post. 

Sharman zegt maandag 22 mei 2017 in het Dagblad Suriname. dat het ziekenhuis over voldoende jong kader beschikt dat zou kunnen opklimmen tot directeur. 'Deze mensen kennen het bedrijf al van binnen en kunnen een veel betere job doen dan iemand die nooit iets met de sector te maken heeft gehad', stelt Sharman.

Wat de salariëring voor zo'n post betreft, zegt de parlementariër dat er een vergelijking gemaakt moet worden met wat andere ziekenhuisdirecteuren verdienen. Volgens informatie zal de ex-Staatsolie-directeur ook Srd 65.000 verdienen, als zijn voorganger Antoine Brahim. De politicus kan zich niet vinden in deze beslissing. 'Dit soort bedragen zijn niet gepast in een zwakke economie. Het gaat niet alleen om de persoon van Marc Waaldijk, maar alle directeuren van parastatalen die op dit moment gigantisch veel verdienen. Dat is allemaal niet correct.' De salariëring van de directeur moet volgens de parlementariër in lijn zijn met wat directieleden van andere ziekeninstellingen verdienen.

Sharman voegt eraan toe, dat het op dit moment belangrijker is om te zorgen voor medicijnen en om levens te redden. Hij benadrukt dat er een tekort is van maar liefst 29 medicamenten. In het AZP worden operaties uitgesteld, omdat er zelfs geen steriele handschoenen zijn. Er moeten prioriteiten worden gesteld, terwijl er ook plannen moeten zijn om medische apparatuur te onderhouden. Met zulke enorme problemen vindt hij de aantrekking van deze dure kracht op dit moment niet gepast.

Ook is hij een tegenstander van de benoeming van figuren, die een slechte track-record achter de rug hebben. In De Nationale Assemblee (DNA) zijn een week geleden ook diverse vragen gesteld aan de regering over de benoeming van Waaldijk, die gepensioneerd is als algemeen directeur van Staatsolie. Het besluit tot zijn benoeming is genomen na screening van verschillende kandidaten door de presidentiële commissie Herstructurering Gezondheidszorg. Uiteindelijk heeft president Desi Bouterse het besluit genomen dat Waaldijk belast wordt met de leiding van AZP. Diverse assembleeleden vinden dat er een open sollicitatieprocedure gevolgd zou moeten worden, waarbij ook aan jong kader de mogelijkheid wordt gegeven om het ziekenhuis te leiden.

0 comments:

Een reactie plaatsen