donderdag 18 mei 2017

Somohardjo (PL): 'Bouterse geeft z'n post niet op, omdat dan zijn immuniteit als staatshoofd verliest'

Pertjajah Luhur-voorzitter Somohardjo bereid ‘angst’ Bouterse weg te halen 


De Pertjajah Luhur (PL)-voorzitter en -Assembleelid is bereid de ‘angst’ van president Desi Bouterse weg te halen. Dit zei de politicus dinsdag tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA). Somohardjo vroeg het staatshoofd of hij bereid is om het wanbeleid om te buigen. Indien dit niet mogelijk is, vroeg hij of Bouterse bereid is dan het mandaat terug te geven aan het volk, zo schrijft het Dagblad Suriname woensdag 17 mei 2017.

Volgens de PL-voorzitter zou Bouterse zijn post enkel en niet alleen willen opgeven, omdat hij hiermee zijn immuniteit als staatshoofd zal verliezen. 'Als hij bang is, zullen wij allen zijn angst weghalen, maar laat hij geen sta-in- de-weg zijn voor de ontwikkeling van Suriname', aldus Somohardjo. Het is bekend, dat Bouterse als persoon een internationaal aanhoudingsbevel op zijn naam heeft staan van Interpol. Daarnaast wordt hij in Suriname vervolgd voor de moord van 15 tegenstanders in het 8 decembermoordenproces.

De PL-voorzitter heeft kort een sneer gegeven over de manier waarop de president de afgelopen periode om is gegaan met de volksvertegenwoordiging. Zo heeft het staatshoofd dinsdag na ruim een half jaar zijn gezicht weer laten zien in De Nationale Assemblee. De laatste keer dat het staatshoofd in het parlement heeft gestaan was tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in november 2016.

'Eigenlijk lijkt het erop alsof het volk een lot heeft gewonnen. De vraag is, is de president hier gekomen, omdat er aanstaande zaterdag een volksprotestmanifestatie is? Dan gaat de president hier mooi boi spelen', sprak Somohardjo.

0 comments:

Een reactie plaatsen