dinsdag 9 mei 2017

Statenlid Alcalá-Wallé (PAR), Curaçao: 'Aanwijzingen dat binnen SSC werknemers geïntimideerd worden en geld wordt misbruikt'

'Management van SSC zou op niet-transparante wijze benoemd zijn'


Er zijn volgens parlementariër Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) ernstige aanwijzingen, dat er binnen de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) zaken plaatsvinden waarbij werknemers geïntimideerd worden en geld wordt misbruikt dat bestemd is voor studenten. 

'Op 3 april gaf SSC publiekelijk te kennen dat er problemen waren met het betalen van studenten die in de regio gaan studeren. Daarop heb ik de minister van Financiën benaderd om de jaarrekeningen van 2010 tot 2015 van SSC naar het parlement te sturen omdat er indicaties waren dat gelden verkeerd werden gebruikt. Op Dag van de Arbeid kreeg ik een telefoontje om in te grijpen bij SSC, omdat gelden systematisch verkeerd worden gebruikt', schrijft Alcalá-Wallé, aldus het Antilliaans Dagblad dinsdag 9 mei 2017.

Volgens de PAR-parlementariër schijnt het management van SSC op niet-transparante wijze benoemd te zijn, worden werknemers geïntimideerd en gedwongen buiten bestaande werkregels om te werken.

0 comments:

Een reactie plaatsen