donderdag 1 juni 2017

Tien bedrijven in China en Europa in de race voor bouw tunnel onder Andesgebergte om Argentinië en Chili te verbinden

Ruim 13 kilometer lange Agua Negra tunnel moet Chili's Coquimbo regio verbinden met Argentijnse provincie San JuanTien consortia, waaronder bedrijven uit China en Europa, hebben woensdag 31 mei 2017 hun belangstelling uitgesproken voor het bouwen van een 1,5 kilometer lange tunnel onder het Andesgebergte om Argentinië en Chili te verbinden, aldus persbureau Reuters woensdag.

De Chinese bedrijven Power China en de Chinese Communications Construction Company, Spanje's OHL en FCC, en Italië's Astaldi en Salini Impregilo behoren tot de belanghebbende partijen, zei Chili's minister van Openbare Werken Alberto Undurraga.

De geplande Agua Negra tunnel wordt ruim 13 kilometer lang en moet Chili's Coquimbo regio verbinden met de Argentijnse provincie San Juan, beide mijnbouwgebieden.

De tunnel zou het hele jaar door geopend kunnen zijn, in tegenstelling tot bestaande grensoverschrijdende wegen die over de Andes gaan en vaak tijdens de winter door sneeuwstormen gesloten moeten worden.


Zowel Chili als Argentinië zijn hun infrastructuur aan het vernieuwen en voor het eerst is er interesse van Aziatische bedrijven. Infrastructuur in de regio wordt traditioneel gedomineerd door Spaanse en Italiaanse bedrijven.

Dinsdag zei Chili, dat zij vijf aanbiedingen heeft gekregen om een ​​nieuwe snelweg in Santiago te bouwen, waaronder een eerste bod van een Chinees bedrijf voor een metropool snelweg concessie in Latijns-Amerika. 

(Red. De Surinaamse Krant/Twitter/Reuters)

0 comments:

Een reactie plaatsen