dinsdag 23 mei 2017

Tromp vraagt minister Gibson (Financiën), Sint Maarten, kopie van de brief PG over screening

Screening diende verricht te worden op grond 'Landsbesluit aanwijzing vertrouwensfuncties en uitvoering van veiligheidsonderzoeken'


Emsley Tromp heeft minister Richard Gibson van Financiën op Sint Maarten, met een beroep op de Landsverordening openbaarheid van bestuur (LOB), gevraagd om een kopie van de brief van procureur-generaal (PG) Guus Schram waarin wordt gesteld, dat Tromp als president van de Centrale Bank ‘gescreend’ dient te worden. Dat blijkt uit stukken in handen van de redactie van het Antilliaans Dagblad, zo schrijft het dagblad vandaag, dinsdag 23 mei 2017.

Advocaat Mirto Murray schreef minister Gibson aan mede in verband met de ‘weigering afgifte van geen bezwaar’ door de regering in Philipsburg, waartegen de Centrale Bankpresident inmiddels bezwaar heeft gemaakt.

De advocaat schrijft in de gerechtelijke documenten, dat zijn cliënt Tromp begrijpt dat medio vorig jaar, dan wel op enig ander tijdstip in 2016, door Schram aan minister Gibson ‘een schrijven ter hand is gesteld’ met de strekking dat Tromp gescreend diende te worden in de zin van het Landsbesluit aanwijzing vertrouwensfuncties en uitvoering van veiligheidsonderzoeken.

0 comments:

Een reactie plaatsen