dinsdag 30 mei 2017

Twee verdachten aangehouden in zaak dodelijke steekpartij Krabbesteeg

Slachtoffer zou AOV-gelden van een van de verdachten hebben gestolen


K.H. (39) alias Messi en J.A. (64) alias Tjoepi, zijn door de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname aangehouden in het onderzoek naar een dodelijke steekpartij in de Krabbesteeg, zo bericht de afdeling Public Relations van het korps maandag 29 mei 2017. 

De 36-jarige Jurmen Pramie werd gedood bij de beroving op 24 mei. Toen de politie ter plekke kwam, was het slachtoffer nog in leven. Hij zei beroofd te zijn geworden door twee mannen die hem met een scherp voorwerp steekwonden hadden toegebracht. Het slachtoffer werd met een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo, waar hij een uur na aankomst overleed.

H. en A. werden door de afdeling Kapitale Delicten in beeld gebracht, opgespoord en aangehouden. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld.

A. heeft tijdens het verhoor verklaard, dat hij juist het slachtoffer is geweest van diefstal van zijn AOV-gelden door Pramie. Toen A. Pramie naderde was deze bezig het geld te tellen. Reden genoeg voor A. om hem te steken met een scherp voorwerp in de buikstreek.

H. verklaarde alleen maar te hebben geholpen om het geldbedrag terug te krijgen van Pramie. De Afdeling Kapitale Delicten onderzoek de juiste toedracht in deze zaak verder.

0 comments:

Een reactie plaatsen