woensdag 17 mei 2017

Twijfels over handhaving controle op auto’s met donkergetinte ruiten

Donkergetinte ruiten lijken geen issue meer te zijn binnen Korps Politie Suriname


De strenge controle die vorig jaar door de politie werd aangekondigd van auto’s met donkergetinte ruiten, blijkt geen lang leven beschoren te zijn geweest. Er wordt niet tot nauwelijks meer gecontroleerd. Dit bericht vandaag, woensdag 17 mei 2017, de Ware Tijd.

Terwijl het hoofd van de afdeling Verkeer zegt, dat agenten bij wegcontroles de benodigde meetapparatuur bij zich hebben, heeft een commissaris van politie twijfels over de handhaving.

Bij het bedrijf Maximum is weer sprake van een normale aanmelding. 'Klanten komen weer en nemen het risico om hun ruiten iets donkerder te tinten vanwege veiligheidsredenen. Wij kunnen het hen niet kwalijk nemen. Zij bepalen wat er met hun auto gebeuren moet. Wij kunnen tenslotte alleen advies geven en niet voor hen bepalen', zegt de directeur van het bedrijf. Hij stelt vast, dat klanten bij de aankondiging van de politiecontrole zijn afgeschrikt, maar merkt nu dat mensen dagelijks - vooral bij aanschaf van een auto - de ruiten toch laten tinten. 'Klanten die in het verleden het materiaal hadden laten verwijderen komen zich weer aanmelden.' Hij adviseert wel om het wettelijk toegestane percentage lichtdoorlatend materiaal niet te overschrijden.

De leiding van Sound Illusions zegt, dat er vorig jaar inderdaad sprake was van een kleine terugval in het aantal klanten. Mensen die zich nu melden zeggen zich veiliger te voelen achter iets donkerdere ruiten dan zij normaal gewend zijn.

'Veel klanten weten dat er wordt ingebroken in geparkeerde auto's, zodra zij iets zien dat voor hen interessant is. Ze breken meestal niet in, als zij niet kunnen vaststellen wat er in de auto ligt.' De onderneming zegt ook, dat duidelijker moet zijn, dat de tint ervoor zorgt dat het dashboard van de auto beter beschermd is tegen zonlicht en dat het koelingssysteem beter werkt als de autoruiten van een beschermende laag zijn voorzien.

0 comments:

Een reactie plaatsen