dinsdag 16 mei 2017

Uitbaters resorts rechteroever van Commewijne willen dat gebied grote toeristische attractie wordt

'Door unieke karakter is het gebied zeer aantrekkelijk voor toeristen'

Weg van ongeveer 24 kilometer lengte moet plantages over land met elkaar gaan verbinden


'In de wereld zijn er bijna geen plekken die woongebieden waren en tweehonderd jaar verder weer natuurgebied zijn geworden. De natuur is hier weer aan het winnen', zegt Bas Spek, eigenaar van het museum in Bakkie, Commewijne. Hij praat over het deel van Commewijne dat ook wel ‘rechteroever’ wordt genoemd. Spek woonde in het weekend een brainstormsessie in Frederiksdorp bij. Uitbaters van de resorts aan de rechteroever van Commewijne hebben met ondernemers, onder wie touroperators en boothouders, gesproken over bundeling en het ontwikkelen van het gebied tot een grote toeristische attractie. Dit bericht de Ware Tijd vandaag, dinsdag 16 mei 2017.

Door het unieke karakter is het gebied volgens Spek zeer aantrekkelijk voor toeristen.

Bij de sessie zaten ook vertegenwoordigers van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme aan. Het ministerie ziet in dit project namelijk potentie voor succes en is bereid de ondernemers te ondersteunen.

Met geld dat via de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank beschikbaar kwam, wil het departement een weg van ongeveer 24 kilometer helpen financieren. Die zal ervoor zorgen dat de plantages over land met elkaar verbonden zijn.

Sirano Zalman van Plantage Resort Frederiksdorp is blij met de bereidheid van de regering en zal als coördinator van het project fungeren. Hij heeft de opdracht om alle belanghebbenden bij elkaar te brengen. Daarbij kan gedacht worden aan gidsen, eigenaren van lokale eetgelegenheden en verhuurders van fietsen. Doordat alle plantages via de weg bereikbaar zullen zijn, kunnen alle resorts in hun promotie meer tours aanbieden. Ook zullen toeristen geneigd zijn langer aan de rechteroever te verblijven, omdat er meer te doen en te beleven valt.

0 comments:

Een reactie plaatsen