dinsdag 23 mei 2017

'Veel mensen hebben Bouterse gedachteloos gevolgd zonder te kijken naar de consequenties'

'Geen storm van verontwaardiging door samenleving over dictatoriale inslag van autoriteiten'


'Er gaat geen storm van verontwaardiging door de Surinaamse samenleving over de dictatoriale inslag van autoriteiten, terwijl het fundamentele recht van mensen wordt ontnomen om hun stem te laten horen.' Woorden van ex-minister van Defensie Ivan Fernald vandaag, dinsdag 23 mei 2017, tijdens het radio actualiteitenprogramma ABC Actueel, zo bericht de Ware Tijd. 

De 'niet-democratische inslag van bepaalde figuren' heeft volgens hem ervoor gezorgd dat het volk verboden wordt om te protesteren op het Onafhankelijkheidsplein en het Kerkplein.

Fernald vindt ook dat de mensen inhoudelijk niet kritisch genoeg zijn. 'Surinamers zijn vaak selectief verontwaardigd. Als iemand, die niet tot jouw kamp behoort, iets zegt, kijkt men niet inhoudelijk naar wat diegene zegt, maar men gaat meteen in het verzet.'  Hij noemt dat een onvolwassen mentaliteit. 

Fernald verwijst naar 2015, toen Desi Bouterse opnieuw aan de macht kwam als president. 'Veel mensen hebben hem gedachteloos gevolgd zonder te kijken naar de consequenties. Bouterse was de Messias. Hij zou Suriname groot maken. Nu zijn we twee jaar verder, en vergelijk de situatie eens met nu.' 

0 comments:

Een reactie plaatsen