dinsdag 23 mei 2017

Venezolaans lid oppositie aangehouden verdacht van financieren en organiseren gewelddadige groepen en acties

Vicepresident Tareck El Aissami maakt arrestatie Jorge Machado Jimenez bekend


De woordvoerder van de extreem-rechtse partij Voluntad Popular is maandag gearresteerd, verdacht van het organiseren en financieren van gewelddadige groepen in de hoofdstad, meldde Venezuela's vicepresident Tareck El Aissami, aldus staatszender TeleSUR vandaag, dinsdag 23 mei 2017. 

Jorge Machado Jimenez wordt beschuldigd van het leiden van de hot spots, het werven van mensen en van het organiseren van acties, zei El Aissami. Jimenez wordt er ook van verdacht verantwoordelijk te zijn voor het witwassen van geld om de acties in Caracas te financieren.

De politie arresteerde maandagmorgen vroeg 16 mensen in Los Altos Mirandinos op een locatie die de autoriteiten hadden geïdentificeerd als een 'gewapende cel' die gemeenschappen in het gebied 'belaagde'.


Op een andere locatie, die vermoedelijk logistieke ondersteuning verleent, werden drie mensen gearresteerd, terwijl materiaal, geraamd op ongeveer US $ 250.000, inclusief ontstekingen en chemicaliën voor brandstichting, een geweer en 20.000 bankbiljettennoten van verschillende valuta, in beslag genomen werd.

Twee andere verdachten werden gearresteerd en beschuldigd van het in brand steken van 53 bussen die behoren tot het TransBolivar-bedrijf in de staat Bolivar (zie foto's hieronder- Bron: Twitter).

 (Red. De Surinaamse Krant/TeleSUR/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen