donderdag 18 mei 2017

Venezuela stuurt 2.600 troepen naar regio Tachira om plundering en oproer te onderdrukken

Afgelopen dagen zijn drie mensen, waaronder twee tieners (15 en 17), in Tachira gedood


Venezuela zegt dat er 2.600 troepen naar de westelijke regio Tachira worden gestuurd om plundering en oproer te onderdrukken tijdens de anti-overheidsdemonstraties. In de hoofdstad, San Cristobal, worden de meeste winkels en bedrijven gesloten en bewaakt door soldaten. Drie mensen, waaronder twee tieners, werden deze week in Tachira vermoord. Sinds de protesten voor vroege verkiezingen en een einde aan de economische crisis begin april begonnen, zijn 43 mensen gestorven (Bron foto: Marco Bello/Reuters).

President Nicolas Maduro heeft de oppositie beschuldigd van het aanmoedigen van geweld door mensen op straat te roepen. De minister van Defensie, Vladimir Padrino Lopez, zei gisteravond dat de inzet in Tachira onderdeel is van het Plan Zamora Plan, ontworpen om de situatie te pacificeren. Hij heeft geen verdere details verstrekt.


Ondertussen gaan de plunderingen in delen van San Cristobal door. Mensen gaan er vandoor met diverse goederen, waaronder koffie, luiers en kookolie, aldus lokale inwoners, geciteerd door het nieuwsagentschap Reuters.

Een 15-jarige jongen is in het ziekenhuis gestorven, een dag nadat hij werd beschoten tijdens het plunderen in San Cristobal. Hij werd geïdentificeerd als Jose Francisco Guerrero. 'Mijn moeder heeft gisteren naar mijn broer er op uitgestuurd om bloem voor het avondeten te kopen en een tijd later kregen we een telefoontje dat hij door een kogel gewond was geraakt', vertelde zijn zus Maria Contreras aan Reuters. De autoriteiten hebben eerder de dood van Luis Alviarez (17) en Diego Hérnandez (33) gemeld, die maandag ernstig gewond raken.

Minister van Defensie Vladimir Padrino Lopez zei, dat de militaire operatie in Tachira deel twee is van het Plan Zamora. De overheid heeft weinig gezegd over wat het plan inhoudt - maar dat het is ontworpen om de situatie te pacificeren.


(Red. De Surinaamse Krant/BBC/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen