donderdag 4 mei 2017

Vervoerders scholieren en onderwijsgevenden dreigen weer werk neer te leggen

Gewacht wordt op uitbetaling van acht gewerkte dagen in april


'Als wij uiterlijk vrijdag geen betaling krijgen voor de acht dagen van april waarop wij hebben gereden en wij niets vernemen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur over ons tariefvoorstel, dan heeft het ministerie een groot probleem', woorden van Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS). Hij zegt, dat in dat geval de schoolvervoerders in het weekend zullen vergaderen over wat hen te doen staat. 'Dat is voor rekening van het ministerie en niet voor de OBS', benadrukt Themen. 

Hij sprak naar aanleiding van de uitspraak van minister Robert Peneux dinsdag in het radioprogramma 'Bakana tori' van de staatsradiozender SRS, omdat in sommige districten schoolbussen niet zouden hebben gereden, zo bericht de Ware Tijd donderdag 4 mei 2017.

'Het is een pertinente leugen dat de bussen niet hebben gereden. Dat scholen gesloten waren moet niet in de schoenen van de bushouders geschoven worden', zegt de OBS-voorzitter.

Het accent moet volgens hem niet verkeerd worden gelegd. Het waren leerkrachten die staakten. Hij legt uit dat de schoolvervoerders slechts worden betaald voor dagen waarop ze gereden hebben. Zo krijgen ze voor de vakantie geen geld. 'Ik vind het erg dat de mensen weer niet op tijd zijn betaald terwijl het gaat om maar acht dagen.'

De OBS praat al geruime tijd met het ministerie over tariefsverhoging, omdat de huidige tarieven dateren van 2012, en dus al lang achterhaald zijn. De schoolvervoerders eisen nu 136 procent. 'Het ministerie moet een tegenbod doen en we zullen zien of wij ons erin kunnen vinden.'

0 comments:

Een reactie plaatsen