vrijdag 12 mei 2017

VHP'ers Gajadien en Jogi nemen minister Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen onder vuur

Dodson vindt kritiek oppositieleden op zijn persoon onterecht en onjuist


Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen vindt de kritiek van oppositieleden op zijn persoon onterecht en onjuist. Volgens hem gaat het om stemmingmakerij. Het waren vooral de VHP-parlementariërs Asiskoemar Gajadien en zijn partijgenoot Mahinder Jogi, die donderdag 11 mei 2017 Dodson het vuur aan de schenen legden. De twee VHP'ers wilden weten wat de politieke positie is van Dodson sinds zijn partij, DOE, uit de regering is gezet door president Desi Bouterse. 

'Is de minister er voor spek en bonen?', vroeg Gajadien, aldus de Ware Tijd.. Hij wees er op dat Dodson als verantwoordelijke van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, het parlement geen zinnig antwoord weet te geven over de gesprekken die worden gevoerd met Alcoa over de positie van haar dochteronderneming Suralco.

Gajadien en Jogi verweten Dodson geen antwoorden te geven op vragen van het parlement en waarschijnlijk geen zeggenschap te hebben in deze kwestie. Gajadien beweerde in het parlement dat Dodson wel gesprekken voert of misschien zelf betrokken is bij het afnemen van extra 20 megawatt elektriciteit door de regering bij de Suralco. Suriname zou voor die extra 20 megawatt 6 Amerikaanse dollarcent per kilowatt moeten betalen.

'U wilt niet dat ik de woorden geheugenverlies bij bepaalde leden gebruik, maar ik weet niet welke woorden uw hamer gaan passeren', richtte Dodson zich in antwoord hierop tot assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. Hij zegt alles wat hij weet over de kwestie Alcoa en Suralco schriftelijk te hebben meegedeeld aan het parlement. De laatste informatie zou woensdagmorgen nog per e-mail aan het parlement via de speciale commissie in deze kwestie zijn verzonden.

Dodson zegt als minister geen deal te hebben ondertekend met de Alcoa voor het leveren van extra 20 megawatt elektriciteit. Volgens hem heeft de Energie Bedrijven Suriname het verzoek gedaan aan zijn ministerie om in plaats van 80 megawatt nu 100 megawatt stroom af te nemen bij de Suralco. Het ministerie zou hierover een advies hebben uitgebracht. Dodson zei niet, of inderdaad de extra levering plaatsvindt en hoeveel er hiervoor wordt betaald.

President Desi Bouterse zal de komende week zelf antwoorden geven aan het parlement in deze kwestie.

0 comments:

Een reactie plaatsen