vrijdag 5 mei 2017

Vicepresident Adhin: 'Eigenlijk zouden leerkrachten de laatste moeten zijn om te klagen'

Voor eind juni moeten onderwijsgevenden correct loon hebben ontvangen


Leerkrachten hebben nu al meer ontvangen dan de rest van de ruim 42.000 ambtenaren in dienst van de overheid. Eind juni zullen allemaal Srd 500 plus hebben ontvangen op hun loon in verband met de herwaardering. 'De leerkrachten hebben Srd 500 gehad vanaf januari. De rest van de ambtenarij zal nu pas slechts Srd 375 per persoon ontvangen. Eigenlijk zouden de leerkrachten de laatste moeten zijn om te klagen', zei vicepresident Ashwin Adhin gisteren tijdens een persconferentie, zo bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag 5 mei 2017.

'Waar er gewerkt wordt, worden er ook fouten gemaakt', zei hij verder doelend op de verwarring die eind april is ontstaan rond de uitbetaling van de loonsverhoging aan leerkrachten. De regering trekt de komende twee maanden uit om deze fouten te corrigeren.

Het gaat volgens minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om ruim tienduizend leerkrachten voor wie de loonadministratie in orde gemaakt moet worden om de herwaardering uit te kunnen betalen. Dit betekent dat ook de leerkrachten die ingeschaald zijn op 1, 2a en 2b, en schoolhoofden en directieleden allemaal uiterlijk eind juni volledig zullen zijn geherwaardeerd.

'Alles moet op de hand worden gedaan en dat neemt veel tijd in beslag, maar wij treffen alle voorbereidingen om alles gereed te hebben vóór eind juni', zegt Peneux.

Aanvankelijk wilde de regering met de onderwijsfederatie FOLS (Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname) onderhandelen om de loonsverhoging over een periode van een jaar uit te smeren gezien het tekort aan middelen.

'Maar, president Desi Bouterse heeft op aandringen van voorzitter Marcelino Nerkust van de FOLS, de opdracht gegeven aan de ministers van Financiën en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur om het financiële aspect van de herwaardering volledig uit te voeren. De president stelt zich op het standpunt dat de regering dit heeft beloofd, en dat wij ons aan ons woord moeten houden', zei Adhin.

0 comments:

Een reactie plaatsen