donderdag 18 mei 2017

VN Veiligheidsraad vergadert achter gesloten deuren over situatie in Venezuela

'Internationale gemeenschap moet regering in Caracas onder druk zetten om mensenrechten te respecteren'


De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft woensdag achter gesloten deuren vergaderd over de situatie in Venezuela. De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley sprak naderhand haar bezorgdheid uit over de onrust in het Zuid-Amerikaanse land, aldus De Telegraaf vandaag, donderdag 18 mei 2017.

Een VN-functionaris heeft de leden van de Veiligheidsraad bijgepraat over de ontwikkelingen in Venezuela, dat in een diepe economische en politieke crisis verkeert.

De bijeenkomst was een initiatief van de Verenigde Staten. 'We wilden ervoor zorgen dat iedereen zich bewust is van de situatie', legde Haley uit. Ze vindt dat de internationale gemeenschap de regering in Caracas onder druk moet zetten om de mensenrechten te respecteren.

Bij onlusten in Venezuela zijn de afgelopen weken tientallen mensen om het leven gekomen. De Venezolaanse autoriteiten maakten woensdag bekend tweeduizend militairen naar de onrustige grensstaat Tachira te sturen. Daar kwam het deze week tot plunderingen. (Bron foto: Christian Veron/Reuters)

0 comments:

Een reactie plaatsen