maandag 15 mei 2017

Vondst van 527 kilo cocaïne in lading bananen in haven Antwerpen

Vier verdachten aangehouden (Nederlander, Venezolaan en twee Dominicanen) in RotterdamIn Rotterdam zijn woensdag 10 mei vier verdachten aangehouden voor het importeren van cocaïne. Dat gebeurde na de vondst van 527 kilo cocaïne in een container met dozen bananen in de Antwerpse haven. Het gaat om mannen tussen de 19 en 42 jaar met de Nederlandse, Venezolaanse en Dominicaanse (2) nationaliteit. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Dit bericht het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie vandaag, maandag 15 mei 2017.

Het onderzoek naar het drugstransport loopt bij het HARC-team (Hit and Run Cargoteam) van de FIOD in Amsterdam en staat onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). Het onderzoek richtte zich aanvankelijk op twee van de vier verdachten, omdat vermoed werd dat zij drugs wilden invoeren.

Het HARC-team wist woensdag de container met dozen bananen te onderscheppen in de haven van Antwerpen. Dat gebeurde in samenwerking met de Nederlandse Douane en de Belgische autoriteiten. Bij het openen van de container werd een partij wit poeder aangetroffen. Het spul zat in tassen tussen de dozen met bananen. Uit onderzoek bleek dat het om cocaïne gaat.

Kort na de vondst van de container met de verdovende middelen zijn doorzoekingen gedaan in Rotterdam, Diemen en Amsterdam. In Diemen is 40.000 euro cash geld in beslag genomen en 10 dure horloges. In Amsterdam zijn twee vuurwapens gevonden.

De vier verdachten zijn vervolgens in Rotterdam in een auto aangehouden. Het OM verwijt het viertal betrokkenheid bij de invoer van cocaïne.

0 comments:

Een reactie plaatsen