woensdag 24 mei 2017

Vraag naar sommige medicamenten groeit

Vraag naar middelen voor gebruik tegen het oogvirus, dat om zich heen grijpt, is erg groot


De directrice van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS), Ingrid May, bevestigt vandaag, woensdag 24 mei 2017, in de Ware Tijd, dat de behoefte aan sommige medicamenten groeit. Bij het bedrijf zelf heerst volgens de directeur geen schaarste. Bij andere bedrijven is dat wel het geval, zoals bij Dio Drogisterij. Daar is een tekort aan Alka Seltzer en Sinus-tabletten, die doorgaans gebruikt worden door mensen die het griep- en oogvirus hebben opgelopen.

Arthuro Rodriquez van deze drogisterijketen schrijft het toe aan een importprobleem. 'Ik hoop dat wij dit spoedig kunnen oplossen zodat onze klanten deze medicijnen gewoon kunnen aanschaffen.' Hij zegt, dat er ook in zijn bedrijfsketen een toename is geconstateerd in de vraag naar medicijnen. De vraag naar middelen voor gebruik tegen het gevreesde oogvirus, dat om zich heen grijpt is erg groot.

De woordvoerder van de Vereniging van RGD-artsen (Regionale Gezondheidsdienst), Bobby Ramautar, bevestigde dit eerder.

BGVS-directrice May zei maandag, dat ze niet weet wat de oorzaak van de toegenomen vraag is. Er is hiernaar nog geen onderzoek gedaan. Ze zegt, dat vooral medicijnen die gebruikt worden door diabeten en hoge bloeddruk patiënten veel gevraagd zijn.De directrice zegt verder, dat de grotere vraag kan zijn ontstaan door de toegankelijkheid naar medicijnen die verzekeringsmaatschappijen tegenwoordig bieden aan cliënten en het groeiende bewustzijn bij mensen voor het gebruik van medicamenten.

0 comments:

Een reactie plaatsen