dinsdag 30 mei 2017

Weg van Jenny tot de Henarbrug is levensgevaarlijk voor weggebruikers

'Op bepaalde plaatsen zijn zoveel diepe kuilen in het wegdek, dat je niet eens kunt uitwijken'

(Bron foto: Shai Rmglm)

De weg van Jenny tot de Henarbrug is levensgevaarlijk voor weggebruikers. De redactie van het Dagblad Suriname sprak hierover met oud-districtscommissaris en gewezen VHP-Assembleelid Harriet Ramdien. Zij is in Nickerie woonachtig en moet een aantal keren per week gebruik maken van bovengenoemd weggedeelte. 

‘Het is verschrikkelijk. De weg is levensgevaarlijk. Op bepaalde plaatsen zijn er zoveel diepe kuilen op het wegdek dat je niet eens kan uitwijken. Je bent niet in staat om dat te doen. Je moet in die diepe kuilen rijden met alle gevolgen van dien. Het moment dat je vanuit de Coppenamebrug zakt, is de ellende al begonnen’, aldus Ramdien, die recent één van haar autobanden moest verwisselen, dinsdag 30 mei 2017 in het dagblad. Ze was in een kuil terechtgekomen. Het kopen van een nieuwe band heeft haar meer dan Srd 500 gekost. ‘Je onderstel en je banden gaan eraan’, aldus Ramdien, die benadrukt dat de slechte wegsituatie het gesprek van de dag is.

Ramdien was er getuige van hoe drie vrachtwagens van de weg zijn geraakt door de slechte staat waarin die verkeert. De bestuurders wilden de gevaarlijke kuilen ontwijken. Enkele weken geleden was een verkeersdode te betreuren te Afdamming. Ook deze bestuurder maakte een manoeuvre om de gevaarlijke kuilen te ontwijken, maar kwam in botsing met een tegenligger. En dat is het meest ernstige punt van zorg bij Ramdien.

Wanneer er tegenliggers komen, is het onmogelijk om een uitwijkmanoeuvre te maken. Hier bestaat het gevaar van een botsing met de tegenligger. Vooral in deze regenperiode zijn de kuilen gevuld met water. Voor automobilisten is het onmogelijk om een schatting te maken hoe diep deze kraters zijn.

Rijden in de avonduren op de weg vanaf Jenny, Coronie, de Afdamming, Europolder tot de Henarbrug is zeer riskant en levensgevaarlijk, alldus de politica. ‘Ik snap niet waarom de beleidsmakers er niets aan doen.’

Ramdien herinnert eraan, dat het slechte weggedeelte deel uitmaakt van een heel belangrijke ader, namelijk de Oost-Westverbinding. Andere uitvalswegen zijn er niet. Autobestuurders die voor zaken naar Paramaribo of naar Nickerie moeten gaan, hebben geen keus dan gebruik te moeten maken van deze weg. ‘Het is verschrikkelijk. Ik kan mij niet voorstellen dat beleidsmakers er niets aan doen’, aldus Ramdien.

De slechte wegsituatie is al maanden zo zonder dat een instantie maatregelen treft. Met de voertuigen en wegenbelasting in het vizier vindt Ramdien het onmogelijk dat de slechte staat van de weg onaangeroerd wordt gelaten. ‘Ik wil wel belasting betalen, maar dan moet de regering ons gladde wegen geven om op te rijden.’

Ramdien meent dat de regering te snel is met haar oordeel, dat burgers in het buitenland voertuigen- en wegenbelasting moeten betalen. Tegen deze achtergrond willen zij ook het Surinaams volk dwingen om voertuigen- en wegenbelasting te betalen. ‘Maar, ze vergeten om erbij te zeggen dat de buitenlandse regering zorg draagt voor gladde wegen. Helaas moet de Surinaamse weggebruiker haar eigen leven en dat van haar weggebruikers op het spel zetten door gebruik te maken van de levensgevaarlijke wegen. De autoschade die zij oplopen door de slechte wegen moeten zij zelf bekostigen. Op de koop toe worden zij ertoe gedreven om voertuigen- en wegenbelasting te betalen.’

0 comments:

Een reactie plaatsen