zondag 21 mei 2017

'Welgeinformeerd', Radio Tamara, over Trump, kabinetsformatie, vonnissen in Sylvana Simons proces en 'hoofddoek' bij politie

Panel praat met Amsterdamse oud-Stadsdeel Centrum bestuurder Wil Codrington

Ook aandacht voor de protestmanifestatie van de oppositievan zaterdag 20 mei


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 21 mei 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:

* 'The Continuing Story Of Donald Dump'
De Amerikaanse president, die vriend en vijand iedere dag weer versteld laat staan van zijn onvoorspelbaarheid en vooral ook onbetrouwbaarheid. En dan moeten wij er toch niet aan denken, dat deze man ook nog gaat over de 'Macht Van De Rode Knop', waarmee een kernoorlog kan worden veroorzaakt. Over de mogelijke gevolgen, namelijk een Derde Wereld Oorlog, moeten wij dan helemaal niet ook nadenken.
Intussen wordt de 'Rusland Connectie' van Trump tijdens de laatste verkiezingen angstig snel blootgelegd en waar dat toe kan leiden weten wij nog van destijds ook VS president Richard Nixon.

* Wij hebben bijna ook de 'Continuing Story Van De Kabinetsformatie', want wat voorspoedig van start is gegaan blijkt nu voortijdig tot stilstand te zijn gekomen, namelijk het snel formeren van een regering die op een meerderheid in de volksvertegenwoordiging kan rekenen.
SP-leider Roemer en D’66-voorman Pechtold blokkeren samenwerking met de VVD respectievelijk met de ChristenUnie. Niet verstandig en ook niet handig nu het politieke landschap meer verdeeld is dan ooit en coalitievorming nu meer dan ooit inschikkelijkheid vraagt van alle politieke partijen.

* De Nederlandse politie is weer aardig onderwerp van hevige discussies en nu gaat het om de vraag of moet worden toegestaan dat moslima's, die bij de politie werken, hun hoofddoek (al dan niet onder hun uniformpet) mogen dragen.
In plaats van te kiezen voor een pragmatische oplossing, zoals in sommige landen allang is gedaan (en de hoofddoek onder de politiepet misstaat daar helemaal niet), houdt men allerlei zogenaamde principiële discussies die nergens toe leiden in de weerbarstige praktijk van een multiculturele samenleving als de onze.
* De economie trekt weer verder aan en de werkloosheid wordt stapje-voor-stapje kleiner, maar……….. sommige groepen in de samenleving profiteren niet of nauwelijks van dit economisch herstel  Hun werkloosheid blijkt hardnekkiger te zijn. Er zijn dus extra maatregelen nodig om ervoor te zorgen, dat ook deze groepen (ouderen, etnische groepen) evenredig profijt hebben van de aantrekkende economie. Misschien toch een vorm van quotering invoeren?

* Het ' Sylvana Simons Proces' heeft gekleid tot een reeks veroordelingen, boetes en (taak-)straffen.
Grote meerwaarde van dit proces is volgens Sylvana, dat de rechter een duidelijke grens heeft getrokken namelijk, dat grove beledigingen en discriminatoire uitingen niet vallen onder de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting.


Maar, onbeantwoord blijft wel de vraag wat de politiek/regering/Tweede Kamer met deze veroordelingen vervolgens gaat doen. Met de veroordeling van Wilders hebben zij tot nu toe helemaal niets gedaan. Bange of laffe politici of beide?


In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

1. Een studio-interview met de Amsterdamse oud stadsdeel Centrum bestuurder Wil Codrington, die momenteel voor een korte vakantie in Nederland is.
Zij is enige jaren geleden geremigreerd naar Suriname en heeft daar in de directie gezeten van het EBG-Onderwijs Suriname. Zij gaat ons vertellen over haar ervaringen daar en haar toekomstplannen .

2. Wij zullen, zoals gebruikelijk, ook proberen om een prominente Surinamer in Suriname telefonisch te interviewen over de protestmanifestatie van de oppositie en andere maatschappelijke groeperingen tegen het beleid van de huidige regering Bouterse II, in het NPD-partijcentrum Grun Dyari.

De presentatie is in handen van Owen Venloo en het panel wordt gevormd door Wil Codrington (gastpanellid), Iwan Bottse en Timothy Petrisie/Max Sordam.

Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om middernacht, dat is acht uur in de avond Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.Zo tracht Bouterse protesten tevergeefs te frustreren (Bron foto: Maisha Neus/Facebook)

0 comments:

Een reactie plaatsen