zaterdag 13 mei 2017

'Welgeinformeerd', Radio Tamara, over ongeleid projectiel Trump, kabinetsformatie, Geen Stijl, NS en Ajax of Feyenoord...

Panel praat met Max Sordam over zijn interview met minister Hoefdraad van Financiën 

Ook aandacht voor aanhoudende demonstraties tegen regering Bouterse en voortgang 8 decemberproces


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 14 mei 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:

*  VS President Donald 'Dump' komt per dag steeds dichterbij een impeachment (afzettingsprocedure). 
De man gaat in het Witte Huis tekeer als een 'spreekwoordelijke' olifant in een porselein kast. Zegt de ene dag A en de volgende dag B en niemand schijnt nog te (willen) weten welke beleidsfilosofie ten grondslag ligt aan Trumps uitspraken en acties. Het plotseling ontslaan van FBI-directeur Comey en zijn inmiddels bedreigingen naar Comey om niet te lekken naar de pers, drijven democraten en republikeinen tot woede en wanhoop. Het Watergate Scenario komt snel in zicht voor Trump, tenzij hij op een goed moment de eer aan zichzelf houdt;

* De kabinetsformatie verloopt erg langzaam en vooral ook erg schimmig.
Het motorblok VVD, CDA en D’66 praat met GroenLinks. Gezien de milieu-eisen van Jesse Klaver zal dat geen gemakkelijke opgave zijn, maar Mark Rutte schijnt Klaver tot nu toe veel te gunnen. CDA-leider Buma schijnt nu de echte boosdoener te zijn, omdat hij geen milieu-taks elementen schijnt te accepteren. Dus misschien toch verder met de ChristenUnie en niet GroenLinks?* Vrouwen en ouderen hebben een soort emancipatie-revival (in de politieke aandacht) de laatste dagen. 
Geen Stijl c.s. hebben vrouwen op een zo negatieve wijze neergezet in de media, dat veel vrouwenorganisaties hebben opgeroepen tot een boycot van Geen Stijl wat betreft reclamecampagnes.


De Nederlandse Spoorwegen hebben de ouderen tegen zich in het harnas gejaagd door in personeelsadvertenties op te nemen, dat zij zoeken naar 'jongeren en studenten'. En dat, het discrimineren van ouderen, mag volgens de Commissie Gelijke Behandeling absoluut niet .
Kijken wat demissionair premier Rutte gaat doen namens het kabinet.

* Nederland is weer 'hot' met Ajax naar de finale en de drie voortreffelijk zingende en ook zeer sympathieke zusters op het Eurovisie Songfestival binnenkort in Zweden.
Feyenoord lonkt naar het landskampioenschap, maar het kan ook nog (het in een winningmood verkerende) Ajax worden . Zondag mei weten wij het en dan zal ook blijken of de burgemeester van Rotterdam 'De Boel Daar Bij Elkaar Kan Houden'.

In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

* Panellid Max Sordam heeft bij Radio Mart een bijzonder interview gehad met de Surinaamse minister van Financiën Gillmore Hoefdraad en zal een korte samenvatting geven van het inhoudelijk verloop van dit interview. Hoefdraad is ook de voormalig Governor van de Centrale Bank van Suriname ).

* De onrust in Suriname wordt met de dag groter.
Behalve het weigeren van een vergunning om te demonstreren op het Onafhankelijkheidsplein is er nu ook nog bijgekomen de uitspraak (in de beroepszaak) van het Hof van Justitie in het 8 decemberproces, die het beroep niet ontvankelijk heeft verklaard. Dat wil zeggen, dat de Krijgsraad gewoon door mag gaan met het proces.
De nieuwe minister van Justitie en Politie, Eugene van der San heeft nu geen enkel legaal middel meer om het proces te stoppen. Kijken of hij de president adviseert om over te gaan op illegale middelen .

De presentatie is in handen van Owen Venloo en het panel wordt gevormd door Iwan Bottse en Max Sordam.

Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om middernacht, dat is acht uur in de avond Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.0 comments:

Een reactie plaatsen