zondag 28 mei 2017

'Welgeinformeerd', Radio Tamara, schijnt haar licht over PvdA/kabinetsformatie, de hoofddoek, Kushner/Rusland-connectie

Activiste Maisha Neus praat over haar verzet en protest tegen president Bouterse en zijn (wan-)beleid

Ook aandacht voor 'Help ik zit in een boedel'


Het panel van het wekelijkse actualiteitenprogramma 'Welgeinformeerd' van de lokale Amsterdamse zender Radio Tamara bespreekt zondag 28 mei 2017 weer diverse interessante, prikkelende actuele, Nederlandse-, Surinaamse- en wereldnieuwsitems, met in het eerste uur van zes uur tot zeven uur (Nederlandse tijd) onder andere aandacht voor:

* PvdA kan impasse bij de kabinetsformatie doorbreken door alsnog deel te nemen in het derde kabinet Rutte. 
Om de klus af te maken en dat kan door, in tegenstelling tot de PvdA-regentenmentaliteit van de afgelopen jaren, met veel meer empathie (inlevings- en invoelingsvermogen ) beleid te maken . Dan kan deze partij weer een beetje goedmaken wat in de afgelopen, nota bene, crisisjaren is blijven liggen met als gevolg PvdA nu 9 zetels.
Joop Den Uyl draait zich om in zijn graf. Maar, de vraag is of een van de veroorzakers, namelijk Lodewijk Asscher, dit wel zal durven: toegeven dat je eigenlijk hebt gefaald (Groningen Aardbeving Ramp, Zorgstelsel Ramp, Etnische Groepen Ramp, Ouderen Eigen Partij Ramp, Tweedeling Arbeidsmarkt Ramp, enzovoorts).

* Discussie hoofddoek moslima's bij de politie is al gesloten, terwijl die discussie nu pas goed op gang was aan het komen. 
Opnieuw vrees voor het populisme bij politici en hoge beleidsadviseurs. Ondanks het voorbeeld dat premier Trudeau van Canada de wereld heeft gegeven (in het Canadese kabinet een minister met tulband en andere ministers met hun etnische uiterlijke kenmerken). Waar blijft die zo geroemde en verbaal zo vaak beleden creativiteit en visionaire blik bij onze dames en heren politici?

* Schoonzoon Jared Kushner (tevens adviseur) van president Trump wilde een geheim communicatiekanaal met de Russen, zo schrijft The Washington Post
Dat zou zijn gebeurd kort na de verkiezingsoverwinning van zijn schoonvader. Kushner zou ook tijdens en na de campagne drie keer contact hebben gehad met de Russische ambassadeur in de VS, Sergei Kisljak. De informatie over de Russische connecties van het Trump Kamp wordt steeds ernstiger.* Het is alsof Amsterdam het wiel nooit meer zal uitvinden als het gaat om het verbeteren van de relatie tussen het Stadsbestuur en de burgers. 

Eerst hadden wij de stadsdelen, toen de bestuurscommissies en nu wordt het weer wat anders namelijk adviesgroepen of iets dergelijks. Omdat wij er ook niet meer uitkomen, heeft 'Welgeinformeerd' aan Muriel Dalgliesh, voorzitter Bestuurscommissie Zuidoost, gevraagd om telefonisch kort en bondig uit te leggen hoe dat zit.

In het tweede uur van zeven uur tot acht uur weer actuele onderwerpen over Suriname en Surinamers:

* 'Help, Ik Zit In Een Boedel!', dat zou de titel kunnen zijn van een soapserie met Surinamers en Suriname in de hoofdrol.
Want zo zoetjesaan zit bijna iedere Surinamer, ook die in Nederland, voor een groot of klein deel in een familieboedel. Centrale vraag daarbij is dan direct: Wie helpt mij om mijn deel in die boedel te krijgen? Want, volgens het recht kan 'niemand worden verplicht om in een onverdeelde boedel te blijven'. Maar waar begin je?
Via woordvoerder Wil Codrington zijn wij in contact gekomen met mr Henk Schuurman, in Suriname, die wij telefonisch gaan interviewen over wat je wel en niet moet doen als je jouw deel van een boedel wilt hebben. Beiden zijn ook prominenten van de Stichting Milieu Watch Suriname. Dus ook daarover!

* Activiste Maisha E. Neus, die voor een kort bezoek in Nederland was, heeft een telefonisch interview gegeven aan Radio Tamara / Damsko. 
Hierin vertelt zij over haar ervaringen als activiste, die in korte tijd mede (met Curtis Hofwijks) gezichtsbepalend is geworden voor het verzet in Suriname tegen (het beleid van) president Bouterse. En natuurlijk hoe het nu verder moet met Suriname en haar eigen toekomst (nationaliteit, studie, acties, et cetera).


De presentatie is in handen van Owen Venloo en het panel wordt gevormd door Wil Codrington (gastpanellid), Iwan Bottse en Timothy Petrisie.

Het programma wordt zondagavond tussen tien uur en middernacht ook uitgezonden in Amsterdam en omgeving via Salto, kanaal Caribbean FM, 105.5 kabel en 107.9 ether. Om middernacht, dat is acht uur in de avond Surinaamse tijd, volgt een herhaling van The Talk met Wayne Telgt. Online te beluisteren via www.radiotamara.com.0 comments:

Een reactie plaatsen