maandag 29 mei 2017

Woning aan IJzerhartstraat, Abrabroki, in de as gelegd

Twee bewoonsters afgevoerd naar een ziekenhuis, emotionele bewoner in de boeien geslagenDe bewoners van de IJzerhartstraat werden gistermiddag, rond half 5, opgeschrikt door een woningbrand (zie foto - Bron: Dagblad Suriname). De brand begon bij een laagbouwwoning met 4 bewoners, waarvan 3 thuis waren. Een man sliep buiten het huis, terwijl twee vrouwen in het huis waren, aldus vandaag, maandag 29 mei 2017, het Dagblad Suriname. 

Op het moment dat de buren brandsignalen kregen, renden enkelen richting het huis om de mensen te helpen evacueren. Een bejaarde vrouw en de man werden geëvacueerd. De andere dame rende op een bepaald moment terug naar haar huis om iets te halen. De buren zeggen, dat het vuur tegen die tijd al flink was toegenomen. De vrouw redde het niet om weer naar buiten te komen.

Tegen dezelfde tijd waaide het vuur ook over naar een belendend pand. De brandweer is volgens de bewoner, die tegen die tijd ook sliep, van het huis ernaast wel op tijd gearriveerd om in ieder geval zijn huis te redden. De buurtbewoners vonden dat de wijze waarop de vlammen om zich heen grepen, veel te snel was voor de brandweer om het onder controle te krijgen.

Na een poos haalde de brandweer het lichaam van de vrouw, die terug was gegaan in de woning, uit de uitgebrande woning. De arts werd erbij gehaald. Beide vrouwen werden met onbekende verwondingen per ambulance afgevoerd. De man verkeerde in een zodanige emotionele toestand, dat de politie hem op een gegeven moment in de boeien moest slaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen