maandag 29 mei 2017

Zestigste dode bij protesten tegen regering Venezolaanse president Maduro

20-Jarige Cesar Pereira doodgeschoten door agent in de staat Anzoategui


Bij protesten tegen de regering van de Venezolaanse president Nicolas Maduro is zondag de zestigste dode gevallen. De 20-jarige Cesar Pereira (zie foto- Bron: Twitter), die zaterdag gewond raakte, hij werd in zijn buik geschoten bij rellen tussen demonstranten en de politie in de staat Anzoategui, overleed zondag in het ziekenhuis, aldus de lokale en internationale media gisteren en vandaag, maandag 29 mei 2017. 

Sinds het begin van april, toen de hevige protesten tegen de president van start gingen, raakten ook al meer dan duizend mensen gewond.

Venezuela kampt al maanden met de zwaarste economische crisis uit zijn geschiedenis, vanwege de torenhoge inflatie en de val van de olieprijzen. Zowel de regering als de oppositie beschuldigen elkaar ervan de crisis in de hand te hebben gewerkt. Daarnaast is het land verwikkeld in een diepe politieke crisis, sinds de oppositie de meerderheid behaalde in het parlement.


De oppositie eist nieuwe verkiezingen en de vrijlating van politieke gevangenen, maar ook dat de regering humanitaire hulp toelaat aangezien het land kamp met zware tekorten van levensmiddelen. Sinds begin april komt de oppositie bijna dagelijks op straat.

De concrete aanleiding was toen, dat het Hooggerechtshof zichzelf de bevoegdheden van het parlement had toege├źigend, een beslissing die het later ongedaan maakte. Bij de protesten komt het bijna elke keer tot rellen tussen de demonstranten en de politie.


(Red.De Surinaamse Krant/Knack.be/Belga/Japan Times/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen