dinsdag 9 mei 2017

Zunder: 'Regering zou zich moeten schamen om met onderdrukkingswet te komen'

'Het recht om te demonstreren is niet bespreekbaar'


Het vergunningenvraagstuk is een technisch politiek vraagstuk. Het recht om te demonstreren is verankerd in de Grondwet. Armand Zunder, voorzitter van de Progressieve Werknemersorganisatie (PWO), ziet dit recht als authentiek voor elke Surinamer. Het is een authentiek recht van de Surinamer om te protesteren en te demonstreren als die niet eens is met het beleid van welke regering dan ook. 

'Dat recht is niet bespreekbaar. Een van de belemmerende factoren voor de ontwikkeling van Suriname is dat wij een regering hebben die niet luistert. De regering gaat haar eigen weg op en voert ad hoc beleid. Grote groepen Surinamers, die aangeven dat de regering niet door moet gaan met dit beleid, worden genegeerd', stelt Zunder vandaag, dinsdag 9 mei 2017, in het Dagblad Suriname.

Terwijl de regering welvaart en welzijn moet brengen voor het volk, wordt het volk juist verarmd. Dit issue moet niet alleen via de radio, tv of de krant bespreekbaar kunnen worden gesteld. Op straat komen om aan te tonen dat men het niet eens is met de gang van zaken moet ook worden gerespecteerd.

'Een artikel uit een wet van vóór de Tweede Wereldoorlog, in deze moderne tijd naar voren brengen als argument, is een schoolvoorbeeld van onbehoorlijk bestuur. De regering zou zich moeten schamen om met de politieverordening (een onderdrukkingswet) in 2017 ter tafel te komen', aldus Zunder.

De vakbeweging is in beraad over dit specifiek punt. Het standpunt van de vakbeweging is nog niet bekend. Het lag in de bedoeling dat er een Kort Geding zou worden aangespannen tegen de staat. Ook daarvan is er nog niets vernomen.

0 comments:

Een reactie plaatsen