donderdag 8 juni 2017

17-jarige Venezolaanse demonstrant in Caracas om het leven gekomen

Oppositieleider Pizarro: 'We moeten ons niet laten afschrikken en intimideren, laten we in de straten blijven'


Een 17-jarige Venezolaanse demonstrant is gisteren in Caracas om het leven gekomen tijdens botsingen tussen veiligheidstroepen en demonstranten, waardoor sinds april het aantal doden gestegen is tot 66, aldus vandaag, donderdag 8 juni 2017, persbureau Reuters.

De regering beweert, dat Neomar Lander overleed toen een zelfgemaakte mortier in zijn handen ontplofte, terwijl honderden jongeren werden geconfronteerd met troepen van de Nationale Garde in de Venezolaanse hoofdstad.

Oppositie parlementsleden zeggen echter, dat hij vermoord werd door een traangasgranaat die gericht op hem was afgevuurd. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoeksonde aangekondigd zonder details te geven. Een fotograaf van Reuters zag een jongeman, waarvan hij vermoedde dat het Lander was, bloedend en onbeweeglijk op straat liggen, die noodhulp kreeg.
'We moeten ons niet laten afschrikken en intimideren, laten we in de straten blijven om te vechten voor de toekomst van Venezuela', zei oppositieleider Miguel Pizarro en huilde op een persconferentie toen hij de dood van Lander besprak. 'Binnenkort kunnen we zeggen dat dit de laatste, donkere dagen van de dicatuur waren.'A post shared by Isaac Paniza (@ipaniza) on


(Red. De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter/Isaac Paniza-Instagram)

0 comments:

Een reactie plaatsen