maandag 19 juni 2017

21e Gay Pride Parade in Braziliaanse Sao Paulo groot succes en feest

Evenement gericht op dreiging religieus fundamentalisme voor LGBT-gemeenschap Brazilië 

(Bron foto: AP/Nelson Antoine)

Honderdduizenden mensen verzamelden zich zondag in Sao Paulo voor één van 's werelds grootste gay pride parades met dit jaar's evenement gericht op de dreiging van religieus fundamentalisme voor de LGBT-gemeenschap van Brazilië. Onder een reusachtige regenboogvlag veranderden de deelnemers, van alle leeftijden, waarvan velen bonte pruiken droegen, de Paulista-avenue in een veelkleurige zee van mensen die meer dan tien stadsblokken vulden, aldus vandaag, maandag 19 juni 2017, persbureau Associated Press.

Organisatoren zeiden. dat ze 3 miljoen mensen verwachtten om deel te nemen aan Sao Paulo's 21e jaarlijkse Gay Pride Parade, hoewel de militaire politie geen schatting van het aantal deelnemers vrijgaf.

De met een Grammy bekroonde zangeres Daniela Mercury en de Braziliaanse popster Anitta (zie hierna) traden op op de parade waarvan de organisatoren hadden gezegd, dat die zich richt op secularisme en het idee dat geen religie wet is, ongeacht de individuele overtuigingen van mensen.

Parade-organisator Claudia Regina zei op de officiële Facebook-pagina van het evenement, dat 'onze belangrijkste vijanden vandaag, religieuze fundamentalisten zijn', en waarschuwde, dat sommige groepen erop aandringen dat LGBT-mensen worden veroordeeld en 'dat rechten die we al hebben verkregen, worden verwijderd'.

Door een politieke toon aan te nemen, hielden sommige deelnemers borden omhoog waarop de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin werden afgebeeld als drag queens.

Velen bij de parade deelden het gevoel, dat religieuze fundamentalisten bedreigend zijn voor hun rechten. 'Ze moeten ons gewoon het recht laten hebben om te leven, het recht hebben om gelukkig te zijn', zei Sheila Star, een dragkoningin, midden 50.

De stad Sao Paulo zei in een verklaring, dat het meer dan 400.000 dollar in de infrastructuur voor de parade had geïnvesteerd. Toeristen uit heel Brazilië en Latijns-Amerika vlogen naar Sao Paulo om de viering bij te wonen.(Red. De Surinaamse Krant/Associated Press)

0 comments:

Een reactie plaatsen