maandag 5 juni 2017

22-Jarige door anti-Maduro activisten in Caracas in brand gestoken demonstrant overleden

Man verdacht sympathisant van Maduro te zijn; 80% van zijn lichaam was verbrand


Een 22-jarige demonstrant die vorige maand tijdens een anti-overheid protest in de hoofdstad Caracas van Venezuela in brand was gestoken is overleden. Foto's toonden de man, Orlando Figuera, omringd door een boze menigte in het Altamira district. Aanklagers zeiden dat de verdachten zijnn geïdentificeerd, aldus vandaag, maandag 5 juni 2017, de BBC.

President Nicolás Maduro heeft gezegd, dat Figuera slachtoffer werd, omdat hij ervan verdacht werd een sympathisant van de regering-Maduro te zijn.

Minstens 60 mensen zijn sinds begin april gedood in protest gerelateerd geweld.

Op een foto is te zien, dat een gemaskerde man benzine over Figuera gooit, die toen op de grond knielde. Een andere foto toont een andere gemaskerde man die een aansteker aansteekt. De heer Figuera werd een vlammenzee. De doktersrapporten zeiden, dat hij 80% van zijn lichaam had verbrand.


Getuigen hebben gezegd, dat de menigte de heer Figuera ervan beschuldigde dat hij een dief was. Maar, president Maduro beschuldigde de leider van de door de oppositie gecontroleerde Nationale Assemblee, Julio Borges, van de dood van de heer Figuera, met het argument dat de heer Borges de oppositie-aanhangers had aangespoord om te protesteren.

'Julio Borges is verantwoordelijk voor deze misdaden, omdat hij de oppositie heeft opgeroepen tot opstand, geweld en agressie tegen ons vaderland', zei hij.

Oppositiepolitici beschuldigen op hun beurt de regering van president Maduro. Oppositieleider Henrique Capriles eiste op Twitter gerechtigheid voor alle mensen die tijdens de protesten werden gedood.

(Red. De Surinaamse Krant/BBC/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen