zondag 11 juni 2017

300 Kilo cocaine op Belgische vissersboot 'Dubbele Senior' op Noordzee voor kust Friesland

Drie Nederlanders, een Pool en een Montenegrijn aan boord aangehouden


De Kustwacht heeft gisteravond 300 kilo cocaïne gevonden aan boord van een Belgische kotter, 'Dubbele Senior' (zie foto - Bron: Albert Hartman VCU), die voor de kust van Friesland voer. Het schip is onder begeleiding van de Kustwacht naar de haven van Harlingen gevaren, aldus vandaag, zondag 11 juni 2017, onder andere de Leeuwarder Courant en de Telegraaf.

De drugs waren verpakt in tassen en hebben een straatwaarde van zo'n zes miljoen euro. De vijfkoppige bemanning is aangehouden. Het gaat om drie Nederlanders, een Pool en een Montenegrijn. Deze verdachten zitten vast en worden vandaag voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Tientallen medewerkers van politie en douane hebben vandaag onderzoek gedaan naar het schip. Het strafrechtelijk onderzoek is overgedragen aan de FIOD.

Onderstaand bericht verscheen 21 februari 2015 op visserijnieuws.nl:


Families Nentjes en Post

Z 181 ‘Dubbele Senior’ gedoopt

 
URK – De zussen Co, Hennie en Grietje hielden zaterdagmorgen in de Urker haven de Z 181 ten doop. De Belgische kotter is vernoemd naar hun vader, wijlen Dubbele Nentjes.
Afgelopen najaar namen Jochem en zoon Johannes Nentjes samen met compagnon Pieter Post de Z 738 uit een faillissement over, de kotter lag toen al enkele maanden in de Urker haven. ,,We zochten een jonger, moderner en wat groter schip’’, zegt Jochem Nentjes over de aankoop door de families Nentjes en Post.
Het Belgische vaartuig is de afgelopen maanden onder regie van Noordover ingericht voor de kreeftjes- en platvisvisserij. Kreeftjes vormen de hoofdmoot voor de families Nentjes en Post, maar er wordt nu gestart met de sumwings. Pieter Post  (38) wordt schipper.
De Z 181 is in 2002 als  Z 738 afgebouwd bij Welgelegen Lauwersoog. Eind 2011 werd de kotter in Franeker met ruim vijf meter verlengd tot krap 28 meter en begin 2012 in Den Oever met een opvallende ‘toren’ aan dek omgebouwd voor de flyshootvisserij. Na brand werd het achterschip vorig jaar volledig vernieuwd. ,,Dit schip is als nieuw.’’
Johannes Nentjes, vader Jochem Nentjes en schipper Pieter Post aan dek van de Z 181.Johannes Nentjes, vader Jochem Nentjes en schipper Pieter Post aan dek van de Z 181.Vijf jaar terug begon Nentjes met de Z 468 voor zichzelf, samen met Albert Holtland als compagnon. De Z 468 vist vrijwel continu, op kreeftjes en in het najaar op garnalen. Jochem is schipper, samen met Tiemen Klaas Wezelman. De langoustines en vis worden standaard verkocht in Oostende.
Aan de verbouwing van de Z 181 is meegewerkt door met name Noordover (onder andere nieuwe mast, nieuwe stortbakken), L. Post & Zonen (nieuw dek, nieuw visruim), VCU (tuigage), DTM (elektrisch) en Couperus (hydrauliek/twinriglier).

0 comments:

Een reactie plaatsen