maandag 12 juni 2017

67-Jarige voetganger doodgereden op Hadji Soemitaweg

Chauffeur betrokken voertuig rijdt door en wordt 2 dagen later te Stolkertsijver aangehouden


De 67-jarige voetganger Emile Andoisi is vrijdag op de Hadji Soemitaweg ter hoogte van kilometer 37.5 dodelijk aangereden. Hij werd gevonden op het wegdek met verwondingen op het lichaam. Hij was niet aanspreekbaar en werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij de volgende dag is overleden, zo bericht de politie vandaag, maandag 12 juni 2017. 

De chauffeur van het betrokken voertuig had het slachtoffer in hulpeloze toestand achtergelaten. De politie vermoedt dat Andoisi van achteren is aangereden. Agenten vonden in de directe omgeving van het incident een spiegel met een donkerblauwe kleur van een Audi.

De controlepost te Stolkertsijver, die op de hoogte was gesteld, is twee dagen na de aanrijding, op zondag, erin geslaagd de bestuurder van het voertuig aan te houden toen deze de post wilde passeren. De auto had een Franse kentekenplaat.

De bestuurder heeft na verhoor toegegeven, dat hij vrijdagavond iets zou hebben aangereden. Hij wist niet wat het was. Hij reed vanuit Moengo richting Meerzorg. De bestuurder, een Guyanees die werkt in Frans-Guyana, is aangehouden. Zijn Franse rijbewijs is ingevorderd.

0 comments:

Een reactie plaatsen