vrijdag 23 juni 2017

ABOP verschaft met landbouwproject in Sipaliwini werkgelegenheid aan 60 Surinamers

'Momenteel wordt op het areaal rijst, cassave, meloenen en pomtayer geplant'

(Bron foto: ABOP)

In september 2016 is ABOP gestart met een landbouwproject in het district Sipaliwini. Met dit project verschaft ABOP werkgelegenheid aan zestig Surinamers, die nu zelfstandig in hun eigen levensonderhoud en behoeften kunnen voorzien. Momenteel wordt op het areaal rijst, cassave, meloenen en pomtayer geplant. De oppervlakte die nu is opengekapt en beplant, behelst één vierde vierkante kilometer, maar wordt in de komende maanden uitgebreid tot 1 hectare met groente- en fruitaanplant, aldus de partij vandaag, vrijdag 23 juni 2017, in een persbericht. 

Suriname is een land dat in een heleboel opzichten zelfvoorzienend kan zijn. 'Modern autarkisch noemen wij dit, wat deels betekent dat wij als Surinamers armoede en werkloosheid bestrijden door ons eigen voedsel te produceren', aldus de ABOP.


'Door productie van ons eigen voedsel wordt kapitaalvernietiging tegengegaan, omdat de noodzaak voor bepaalde importproducten vermindert en eventueel geheel kan stoppen. Met dit project creëert ABOP werkgelegenheid door gebruik te maken van middelen die in onze directe omgeving beschikbaar zijn. Het is essentieel om klein ondernemerschap aan te wakkeren.'

Voor dit project biedt ABOP ondersteuning bij het planten en opengooien van de grond, maar er zullen ook trainingen in ondernemerschap en marketing volgen. 'ABOP gelooft, dat het ontwikkelen van de particuliere sector, bevrijden uit de armoede en groeien van de middenklasse de focus moet zijn voor Suriname. Met dit project voegen wij de daad bij het woord', aldus de partij.

0 comments:

Een reactie plaatsen