zondag 25 juni 2017

Acht verdachten gearresteerd in Colombia na dodelijke explosie in winkelcentrum Bogota

Vier mannen en vier vrouwen verdacht van betrokkenheid bij aanslag

Verdachten zijn lid van de Movimiento Revolucionario del Pueblo, een groep die verantwoordelijk is voor veel aanslagen


Acht mensen zijn gearresteerd in verband met de dodelijke explosie in een luxe winkelcentrum in Colombia, aldus de nationale politie van het land, zo bericht nieuwszender CNN vandaag, zondag 25 juni 2017. Drie mensen werden gedood en 11 andere raakten op 17 juni gewond toen een explosief ontplofte in een winkelcentrum in het toeristische district van Colombia's hoofdstad Bogota.Onder de doden was een 23-jarige Franse vrouw die in het land was om sociaal werk op een school te doen, zeiden ambtenaren.

De aanslag, in een badkamer op de tweede verdieping, was een 'laffe terroristische daad', aldus de burgemeester van Bogota Enrique Peñalosa.

Vier mannen en vier vrouwen werden gisteren, zaterdag, gearresteerd nadat de autoriteiten meerdere opsporingsberichten had uitgevaardigd in Bogota en de nabijgelegen stad El Espinal. 'Het bewijs geeft aan dat de vier mannen en vier vrouwen lid zijn van de Movimiento Revolucionario del Pueblo, een groep die verantwoordelijk is voor veel aanslagen', zei de politie in een verklaring.


De verdachten worden vastgehouden op verdenking van samenzwering, terrorisme, moord, ontvoering en zware overval, aldus de nationale politie van Colombia. Op vragen van verslaggevers weigerde de Colombiaanse politiechef Jorge Hernando Nieto te antwoorden of de gearresteerden aanwezig waren in het winkelcentrum. Hij zei dat het onderzoek in volle gang is.

President Juan Manuel Santos bedankte de politie, het bureau van de Officier van Justitie en de gemeenschap voor hun samenwerking.

(Red. De Surinaamse Krant/CNN/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen