woensdag 21 juni 2017

Activiste Maisha Neus heeft vòòr het kind kunnen demonstreren zonder vergunning

'Ongeacht de leiding van tehuizen of de overheid, de kinderen mogen niet de dupe worden'


Activiste Maisha Neus heeft vanochtend, woensdag 21 juni 2017, weer gedemonstreerd in belang van het kind op het Oude Vlaggenplein, maar zonder een vergunning. Neus heeft gisteren een aanvraag voor een vergunning ingediend bij het commissariaat van Paramaribo Noordoost, maar zegt nog geen reactie te hebben gehad van de districtscommissaris. 

Neus zegt in de Ware Tijd, dat ze 'heel tevreden' was over de opkomst gisteren, 'want dat laat zien dat er tenminste nog mensen zijn in Suriname met een hart'.  Ze denkt dat de opkomst van vandaag at minder was, omdat ze geen oproep had geplaatst op Facebook. 'De mensen weten ook dat zolang er geen vergunning is dat de politie hen zal komen verwijderen, dus ik neem het mensen niet kwalijk als ze niet komen.'

Neus komt op voor kinderen in tehuizen die de dupe worden van de financiële situatie waarin deze instellingen verkeren.

Stichting Huize Betheljada en kindertehuis Arya Dewaker hebben de afgelopen week de noodklok geluid. De activiste laat zich niet uit het veld slaan door de mededelingen van minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, die hij gisteren in het parlement deed. De minister staafde met cijfers dat de instellingen, waarvoor Neus opkomt, voldoende reserves hebben om rond te komen en vindt hun noodkreet op basis daarvan ongegrond.

'Ongeacht de leiding of de overheid, de kinderen mogen niet de dupe worden', aldus Neus. Ze vindt, dat de overheid moet optreden als het inderdaad zo is dat de instellingen wél voldoende geld hebben, maar de middelen niet ten goede van de kinderen komen. Neus gaat door met protesteren, totdat er een structurele oplossing komt voor de kinderhuizen.

Ter informatie:

0 comments:

Een reactie plaatsen