vrijdag 23 juni 2017

Acute oplossing voor almaar oplopende schulden Sehos, Curaçao, op korte termijn is noodzaak

Financieel stabiele situatie is voorwaarde om veiligheid, kwaliteit en toegankelijkheid zorg te kunnen verbeteren 


Voor de financiële situatie van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) moet snel een oplossing worden gevonden. 'Er komt een moment dat de stichting de verantwoordelijkheid voor de patiëntenzorg niet langer kan dragen',aldus algemeen directeur Anthon Casperson gisteren tijdens een presentatie aan de lokale media, waarbij ook medisch directeur Franke Scheper en financieel directeur Elvis Thode aanwezig waren. Dit meldt vandaag, vrijdag 23 juni 2017, het Antilliaans Dagblad.

Casperson werd per 1 juni als opvolger van Frank Poen aangesteld. In de drie weken dat de nieuwe algemeen directeur in dienst is, heeft de Sehos-directie het beleid en de structuur van de organisatie op de schop genomen en de problemen in kaart gebracht. Maar, om de plannen werkelijk te kunnen uitvoeren, moet allereerst acuut een oplossing gevonden worden voor de almaar oplopende schulden op korte termijn.

Een financieel stabiele situatie is voorwaarde om de veiligheid, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg te kunnen verbeteren en het vertrouwen te winnen van patiënt en samenleving.

0 comments:

Een reactie plaatsen