zaterdag 17 juni 2017

Advocate van pastor Orlando B. op Curaçao: 'Een groepje kerkgangers probeert wraak te nemen'

'Verklaringen tegen de apostel van Rains of Blessingskerk zijn niet geloofwaardig'


In de zedenzaak op Curaçao tegen de vermeende sexorcist Orlando B. heeft de verdediging vrijdag 16 juni 2017 geprobeerd de getuigenissen van de slachtoffers onderuit te halen. Volgens advocate Alicia Blonk probeert een groepje kerkgangers wraak te nemen op hun voorganger. Dit bericht De Telegraaf.

Curaçaoënaar B. wordt ervan verdacht tussen 2004 en 2016 tenminste tien vrouwen en meisjes te hebben verkracht onder het mom van duiveluitdrijving. Maar, de verklaringen tegen de apostel van de Rains of Blessingskerk zijn niet geloofwaardig meent zijn advocate.

Vooral de specifieke verklaring van een meisje van negen vindt Blonk verdacht. 'Hoe kan zij weet hebben van termen zoals clitoris en vingeren’, vroeg de advocate zich af. Ook vindt zij het vreemd dat de slachtoffers geen duidelijkheid kunnen geven over data, tijdstippen en de exacte leeftijden waarop ze de gruwelijke verkrachtingen zouden hebben ondergaan.

Volgens Blonk probeert een groep volgelingen van de kerk uit Rio Canario op Orlando B. wraak te nemen. Omdat de voorganger met hun vrouwen, dit keer wel vrijwillig, het bed zou hebben gedeeld. Tijdens de zaak vertelde onder meer de pianist van de religieuze gemeenschap dat zijn vrouw de lakens met de seksapostel deelde.

Officier van Justitie Ludmilla Vicento stelde dat er aanwijzingen zijn dat de echtgenote van B. op de hoogte is geweest van de verkrachtingen. Een deel vond plaats in het huis van de predikant, onder meer met vriendinnetjes die bij zijn dochter mochten blijven slapen.

De verdachte zelf bleef stoïcijns onder onder alle gruwelijkheden. Terwijl hij met zijn ogen dicht naar de geluidsbanden luisterde, speelde B. met zijn baard. Hij zei te geloven dat God hem niet zal verlaten.

Op 5 juli is de uitspraak in Willemstad.

0 comments:

Een reactie plaatsen