zondag 4 juni 2017

Amerikaanse bedrijven zeer geïnteresseerd in deelname wederopbouwproces Peru na natuurrampen

Bedrijven uit VS zijn al aanwezig in Peru


De ambassadeur van de Verenigde Staten in Lima Brian A. Nichols heeft aangekondigd dat Amerikaanse bedrijven zeer geïnteresseerd zijn in deelname aan het wederopbouwproces van Peru, gecoördineerd door de centrale overheid. Zoals bekend, was werd het land in de maanden januari-maart getroffen door het 'Kust El Niño' fenomeen. Door zware regenval, grondverschuivingen en overstromingen raakten duizenden burgers dakloos, zo bericht persbureau Andina vandaag, zondag 4 juni 2017.

De heer Nichols bevestigde, dat hij een ontmoeting heeft gehad met uitvoerend directeur Pablo de la Flor van de Autoriteit voor Wederopbouw met Veranderingen (RCC, Autoridad para la Reconstrucción con Cambios), evenals premier Fernando Zavala.

In verklaringen aan het nieuwsagentschap Andina, merkt de diplomaat op dat er verschillende Amerikaanse bedrijven zijn die in de wereld betrokken zijn bij dezelfde soort processen en al in Peru aanwezig zijn.

In die zin benadrukte hij, dat de genoemde bedrijven hun interesse hebben uitgesproken om samen te werken met Peru's wederopbouwproces. Ten slotte zei de ambassadeur, dat een groep Amerikaanse ingenieurs - die enkele jaren geleden Peru had bezocht - terugkeren naar het land om inspanningen te leveren voor de wederopbouw van door de ramp getroffen gebieden. Het moet opgemerkt worden, aldus Andina. dat de Verenigde Staten - in maart - Peru 'noodhulp' heeft verstrekt ter waarde van minstens 1,5 miljoen dollar.

(Red. De Surinaamse Krant/Andina)

0 comments:

Een reactie plaatsen